Maminka.czJen pro maminku

Nechala jsem si zvětšit prsa. 65 tisíc pryč a výsledek k pláči

Michaela Karavarakis 16.  9.  2013
Nechala jsem si zvětšit prsa. 65 tisíc pryč a výsledek k pláči
„Do plastiky prsou jsem šla asi hlavně proto, že všechny holky, kam se podívám, ji buď mají taky, nebo jsou prsatý od přírody,“ začíná svoje vyprávění Luisa (25).

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jediná plochá

„Máme takovou partu, jezdíme spolu v zimě na lyže do Špindlu a v létě na Lipno, a tam má prsa fakt každá. Pokaždé jsem si vedle nich připadala strašně méněcenná a hlavně mě štvalo, jak po nich kouká můj přítel. Na operaci jsem si musela vzít půjčku, protože sama jsem tolik neměla a příteli jsem si říkat nechtěla.

Samozřejmě že jsem zvažovala tvar (kapku nebo kulatý tvar) a umístění (pod mléčnou žlázu nebo pod prsní sval). Nakonec jsem se rozhodla pro kapkovitý tvar a umístění pod žlázou. Když si teď pomyslím, kolik peněz jsem do toho vrazila, jakou bolestí si prošla a k čemu to všechno bylo, je mi do breku.

Sundání obvazů. Šok

Když mi po operaci sundávali obvazy, varovali mě, že tkáň je ještě oteklá, jizvy nezahojené a výsledný dojem má daleko k tomu, jak to bude vypadat po úplném zahojení. Stejně mě ale pohled do zrcadla zděsil. Kůže pod bradavkami byla jakoby vpáčená, vcuclá dovnitř. Navíc se mi zdálo, že jedno prso je níž, než to druhé a to druhé jde zase víc do strany. Lékař mě ale ujistil, že se to spraví, že tomu musím dát čas. Říkala jsem mu, že mě to pořád strašně bolí, ale dozvěděla jsem se, že to je také úplně normální.

Komplikace

Jenže bolest nepřecházela. Někdy jsem ve svých nových prsou cítila takové pnutí a tvrdnutí, že jsem se jich nemohla ani dotknout. A natož přítel. Šla jsem s tím zpátky za doktorem, ale ten mi vysvětlili, že tak moje tělo reaguje na cizí těleso - vytvořením jakési kapsy - a že někdy to může být bolestivější než jindy a může to doprovázet tuhnutí a pnutí. Tvar prsou nijak nekomentoval a já upřímně byla z té bolesti tak zdeptaná, že už jsem neměla sílu pouštět se do dalších dohad.

Výsledek k breku

Takže výsledek mého snažení za 65 tisíc, které mě stálo nepočítaně probděných nocí a bolesti, kterou jsem ani netušila, že můžu vydržet? Ano, jsou to sice velká prsa, ale… jedno je níž a to druhé jakoby odstává, jde trochu do strany.

Vpáčení kůže pod bradavkami je pořád viditelné a po konzultaci s jiným plastickým chirurgem mi bylo řečeno, že za to může špatně zvolená velikost implantátů. Můj doktor se ale ohání tím, že o velikosti jsem rozhodla já. Měla jsem jedničky a teď mám trojky. Bolesti už trochu polevily, ale pnutí v prsou cítím pořád.

Skoro v pohodě

Když jsou pod tričkem v podprsence nebo v nějakém krajkovém prádle, nejsou na nich žádné defekty skoro vidět, ale úplně nahá se s přítelem miluju radši jen při zhasnutém světle. Někdy si říkám, že kdybych mohla, vrátila bych to celé snad zpátky. Ale pak, když třeba v autobuse sedím vedle nějaké ploché holky, říkám si, že jsem za ně vděčná. I se všemi těmi problémy. Nevím. Čekám a doufám, že si na ně časem snad trochu zvyknu,“ uzavírá rozpačitě Luisa.

Témata: Jen pro maminku, pláč, prsa, Plastický chirurg, Cizí těleso, TIS, Luis, Lipno, Úplné zahojení, Plac, Výsledek, Špindl, Luisa, Kulatý tvar