Maminka.czKrása a styl

„Nechodťe spát s mokrou hlavou, vlasy se poškodí a pokožka zapaří,“ radí odbornice

Michaela Čentešová 26.  6.  2017
Už taky nakupujete opalovací krémy, oleje a balzámy po opalování, ale na své vlasy zapomínáte? Přitom solární ochrana vlasů a vlasové pokožky je v létě víc než důležitá.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

I když s naší psychikou dělá slunce doslova divy, vlasům neprospívá. Kvůli prudkému slunci a častému namáčení ve slané a chlorované vodě se stávají křehčími, lámou se, ztrácejí lesk i barvu, krepatí se a třepí. Vlasová pokožka je často napjatá, zarudlá a nepříjemně svědí.

Aby vlasy po létě nevypadaly jako vysušená sláma, dopřejte jim tu nejlepší sluneční ochranu. „Důležité je vlasy a vlasovou pokožku před slunečním zářením chránit vhodnými přípravky a pokrývkou hlavy. Stejně tak doporučuji vlasy pročesat a volně zaplést, aby se pohybem nezacuchávaly a nenarušovala se vlasová kutikula. Totéž platí i pro koupání.

Vlasy v těhotenství: Více se mastí, špatně drží tvar a barva hůře „chytá“

Voda, ať už je slaná nebo chlorovaná, narušuje vlasovou strukturu. Proto před koupáním radím vlasy zaplést nebo použít koupací čepici,“ říká vlasová specialistka a soudní tricholožka Nataša Hradecká.

Témata: Časopis Maminka, Krása a styl, Vlasy, pokožka, Slunce, Specialistka, Slamák, Studený vzduch, Žehlení, Vlasová pokožka, Blednutí, UV faktor, Povrch, Řád, Gumička, Kadeřník, Přímé slunce, Chlór, Slaná voda, Nataša, Opalovací krém, Sluneční záření, Lesk, Slunění, Prudké slunce, Vlasová kosmetika na Heureka.cz