Brokolicový krém

Budete potřebovat:
- 1 brokolici
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 bramboru
- parmazán
- sůl, pepř, mletý kmín
- špetku muškátového oříšku
- 1 lžíci másla
Postup:
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný stroužek česneku, trochu kmínu a nechte provonět. Pak vše zalijte vývarem a vložte do hrnce opláchnutou a na růžičky rozebranou brokolici a na kostičky nakrájenou bramboru.
Vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku dochuťte muškátovým oříškem a krátce ještě povařte. Podávejte ozdobenou bylinkami a s hoblinkami parmazánu.
Červená řepa s pohankou

Budete potřebovat:
- 2 velké předvařené řepy
- 150 g pohanky
- 150 ml kokosové smetany
- sůl, pepř
- čerstvý tymián
Postup:
Řepu rozmixujte na pyré. Pohanku uvařte doměkka a smíchejte s řepou. Vmíchejte lístky tymiánu a pak postupně do směsi přidávejte kokosovou smetanu. Podávejte jako samostatný pokrm nebo přílohu k pečenému masu.
Salát s pomerančem

Budete potřebovat:
- 1 kuřecí prsní řízek
- 400 g baby špenátu
- 1 pomeranč
- hrst vlašských ořechů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 šalotku
- olej na smažení
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na velmi tenké plátky. Z medu, olivového oleje, citronové šťávy a hořčice připravte zálivku, podle chuti ji osolte. Špenát propláchněte a nechte okapat. Pomeranče rozdělte na měsíčky a odstraňte z nich tenkou blánu. Maso opečte na pánvi dozlatova.
Na talíře rozdělte špenát, přidejte kousky masa, pomeranče, na kousky nakrájenou šalotku a vše zakapejte zálivkou. Nakonec přidejte nasucho opražené ořechy.