Maminka.czPrezentace klienta

Nedejte chřipkovým stavům šanci. Chraňte se šetrně

Reklama 19.  10.  2022
Chladné zimní měsíce jsou tu a s nimi i zvýšené riziko v podobě virových nákaz. Těhotné ženy a maminky s malými dětmi jsou jednou z nejvíce ohrožených skupin a možnosti prevence i léčby jsou u nich značně omezené. Jak se ochránit, když jste těhotná nebo se otěhotnět pokoušíte? Přinášíme několik doporučení, která pomohou zvládnout zimu ve zdraví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dbát na správnou životosprávu a chránit své tělo před negativními vlivy je v chladných zimních měsících klíčové. Těhotenství přináší řadu změn, které souvisí s rozkolísáním hormonální hladiny, obranyschopnost je dočasně snížená a těhotné ženy jsou náchylnější k nákazám infekčními chorobami. Oslabené jsou i maminky po porodu, jejichž imunita je snížena vyčerpáním, nedostatkem spánku, stresem a energií vydávanou při kojení.

Jak se chovat v těhotenství

Vhodné je vyhýbat se v období zvýšeného rizika viróz a chřipek místům s vysokou koncentrací lidí a v případě potřeby chránit své dýchací cesty. V rámci prevence je potřeba pravidelně tělu dodávat vitamíny a všechny důležité prvky, a to nejlépe v podobě čerstvého ovoce, zeleniny a pestré stravy. 

Klepněte pro větší obrázek

Zdroj: Pexels.com

Dejte pohybu zelenou

K udržení fyzické kondice pomůže přiměřená fyzická aktivita. Procházky, jóga, plavání nebo cvičení pro těhotné jsou skvělou volbou. Pohyb je prospěšný i pro čerstvé maminky, a kromě posílení obranyschopnosti má aktivita na čerstvém vzduchu pozitivní účinky i na psychiku matky a zdraví dítěte, se kterým si tak navyknete na procházkové rituály.

Klepněte pro větší obrázek

Zdroj: Pexels.com

Odpočívejte

Pravidelný spánek a odpočinek jsou základem pro každou těhotnou ženu i čerstvou maminku. V těhotenství lze pravidelnost dodržet pouze tehdy, když tělo netrápí těhotenská nespavost, kterou je potřeba dohánět spánkem během dne. S pravidelným spánkem má kvůli nově nastolenému režimu potíže i většina čerstvých maminek, proto třeba doplnit energii v podobě spánku kdykoliv to během dne miminko dovolí.

Volte šetrnou prevenci v podobě homeopatik

Užívání homeopatických léků přináší řadu výhod. Nejenže pomohou zmírnit projevy chřipkových stavů, ale mohou se kombinovat s jinými léky či doplňky stravy, protože nemají žádné známé lékové interakce. Jsou tak vhodnou volbou pro nastávající i čerstvé maminky.

Homeopatický léčivý přípravek Oscillococcinum je při prevenci vhodné užívat ve frekvenci 1 dávka 1x týdně. Od prvních příznaků chřipkových stavů je vhodné dávkování navýšit a užívat 1 dávku 3x denně po dobu 1 až 3 dnů. Lék mohou užívat těhotné a kojící ženy, vhodný je i pro děti a seniory. Léková forma v podobě granulí v jednodávkových obalech je velmi praktická - snadno se vejde do kabelky či přebalovací tašky a můžete ji tak mít všude s sebou a vždy po ruce. 

Klepněte pro větší obrázek

Zdroj: Boiron

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Oscillococcinum® je homeopatický léčivý přípravek k vnitřnímu užití, užívaný tradičně v homeopatii k prevenci a léčbě chřipkových stavů (jako jsou např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů). Obsahuje Anas barbariae, hepatis et cordis extractum 200 K.

Více se dozvíte na této stránce.

Homeopatie a její důkazy

V současné době probíhá po celé Evropě kampaň na podporu vědeckých důkazů v homeopatii, pod záštitou britského Institutu pro výzkum v homeopatii (HRI). Kampaň seznamuje širokou veřejnost s důkazy ve prospěch homeopatie a vyvrací názor, že je neúčinná, že je to jen placebo a že v homeopatii žádné studie neexistují. Důkazy si můžete pročíst zde.

Témata: Zdraví, Prezentace klienta, Reklama, Zdraví na Heureka.cz