[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Rebarbora je perfektní zeleninou vhodnou pro experimentování. Skvěle se hodí do koláčů i džemů, navíc z ní přichystáte netradiční limonádu. Její kyselou chuť vyváží kombinace jahod, malin nebo jablek. Rebarbora je navíc výborným zdrojem vitaminu B, snižuje cholesterol, hydratuje a detoxikuje.
Suroviny:
Postup:
Nejprve připravíme těsto (pâte brisée). V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody, dokud se těsto nespojí. Těsto prohněteme a dáme do lednice odpočinout.
Očistíme rebarboru, odkrojíme konce a umyjeme. Nakrájíme rebarboru na malé kousky. V misce smícháme dvě vajíčka, zakysanou smetanu, cukr a skořici. Rozválíme odpočinuté těsto na vále posypaném moukou a položíme těsto do předem vymazané formy na koláč (26 cm). Na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru a zalijeme směsí vajíček, smetany, cukru a skořice.
Navrch ještě posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme na 200 °C asi 30 minut.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz