[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kuličkový (zkuste kampotský!) pepř opražte na rozehřáté pánvi, než se rozvoní, zhruba dvě minuty. V pánvi rovnou dejte vařit vodu na těstoviny – stačí nezbytné množství na ponoření těstovin. Osolte. Uvařte těstoviny, ale opravdu al dente. Mezitím roztlučte v hmoždíři pepř nahrubo. Nastrouhejte Pecorino a rozhodně jím nešetřete! Uvařené těstoviny slijte do misky. V pánvi zpěňte máslo a přidejte nadrcený pepř. Přilijte naběračku škrobové vody po těstovinách. Vraťte do pánve těstoviny a ztlumte plamen. Vmíchejte sýr, případně ještě zřeďte vodou. A je hotovo! Doladit si je můžete sami podle chuti – bazalkou, rajčaty, pancettou... Škrobová voda a těstoviny jsou spolu se sýrem dostatečně slané, takže už můžete ihned servírovat. Místo kusu másla lze použít jen trošku olivového oleje. U tohoto receptu jsou alfou a omegou kvalitní suroviny. Milovníci pepře budou jásat!