Maminka.czKrása a styl

Nejkrásnější holčičí copánky na 30 způsobů? Tady je inspirace!

Veronika Zenklová 17.  5.  2021
Pokud už vás ani vaše princezny nebaví rozpuštěné vlasy, omrzely vás culíky i sponky, zkuste si vytvořit francouzský cop, který je oblíbený a snadný. Vypadá krásně a nabízí bezpočet variant!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mezi nejoblíbenější copánkovou verzi patří klasický francouzský cop. Můžete ho plést na stranu, obráceně, prameny pokládat navrch přes sebe, pod sebe nebo takzvaně jako rybí. Chce to sice pro začátek trochu trpělivosti, ale uvidíte, že vám to za chvíli půjde samo. 

Základní francouzský cop:

  • Zvolte si, z které části hlavy má cop začínat, a poté začněte oddělovat pramínky do sekcí. Tloušťku pramenů si určíte podle toho, jak chcete, aby propletení vyniklo. Čím tlustší pramen vytvoříte, tím bude cop hustší a větší.
  • Každý pramen následně rozdělujte na tři části. Pramen začněte překládat vždy na druhou stranu, tedy zprava doleva a zleva doprava. Takto pokračujte k dalšímu čtverci s novým pramenem vlasů, kdy do již rozpracovaného copu vlasy postupně přidáváte.
  • Když je každý z pramenů již dopleten a nezbývají v něm žádné vlasy, zafixujte ho gumičkou. Pokud chcete, aby gumička nebyla vidět, oddělte kousek pramene, obmotejte ho okolo gumičky a lehce přichyťte sponkou. Takto postupujte až do konce.
Témata: Galerie, Instagram, Sociální sítě, Krása a styl, inspirace, Pramen, Vlasy, Cop, Copánek, Překlad, Způsob, Sponka, Gumička