Maminka.czTvoření

Nejkrásnější jarní a velikonoční věnce. Inspirujte se ve velké galerii

redakce sim 14.  2.  2024
Chystáte se na jarní výzdobu? Udělejte si doma veselejší a barevnější atmosféru. A co třeba vlastnoručně vyrobený velikonoční věnec? Bohatou inspiraci můžete najít v naší fotogalerii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

K výrobě vlastního originálního jarního či velikonočního věnce na stůl či dveře poslouží řada přírodních materiálů nebo „zbytků,“ které najdete doma. Co všechno můžete využít? Vrbové nebo březové větvičky, jarní kočičky, zbytky pestrobarevných látek, peříčka, mašličky, provázky, živé nebo umělé květy narcisů, modřenců, tulipánů nebo petrklíčů. Na internetu seženete nejrůznější textilní či dřevěné dekorace (vajíčka, kuřátka, zajíčci, květy…), které můžete podle vlastní fantazie rovněž zakomponovat. Zapojte do tvoření děti a o zábavu bude postaráno.

VIDEO: Recept: Velikonoční věnec

Minimalistický věnec

Jarní a velikonoční výzdobu si často spojujeme s pestrými nebo pastelovými barvami, ale k těmto svátkům patří také barvy přírodní. K výrobě minimalistického velikonočního věnce budete potřebovat slaměný korpus, prázdné skořápky od vajíček, mech, kroucenou vrbu, březové větvičky a peříčka. Fantazii se meze nekladou, a pokud budete chtít na věnec ještě něco přidat, určitě to zkuste. 

Klepněte pro větší obrázek



Velikonoční věnec si můžete koupit, ale často bývá tato dekorace drahá a nemusí ani odpovídat vašim představám. Zkuste letos nechat prostor vlastní fantazii a vyrobte si svůj vlastní. Nezabere to mnoho času a ještě ušetříte. Sami uvidíte, že z ručně vyrobeného věnce budete mít větší radost než z toho kupovaného.

Rychlý hrnkový beránek: Paráda hotová za pár minut! Tady je video recept

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka, se dočtete ZDE >>>

Luxusní Velikonoce. Vajíčka zdobená zlatem. Poradíme, jak na ně!
Vyzkoušejte slaného beránka nebo neodolatelný mazanec a jidáše
Témata: Video, Galerie, Velikonoce, Jak na to, JAR, Výroba, Video recept, Naše tipy, Tvoření, Mateřská, inspirace, dekorace, Výzdoba, Fantazie, Výtvarné aktivity, návod, Neodolatelný mazanec, Vajíčko, Bylinkový kornout, Velikonoční věnec, NEJ, Velká radost, Nejkrásnější, Stůl, Mazanec