Maminka.czPohádky

Nejkrásnější princezny českých pohádek. Které se navždy zapsaly do dětských srdcí?

Simona Formánková 24.  12.  2021
Pohádky k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Obzvláště ty české. Podívejte se, na nejkrásnější princezny, které děti sledují na Štědrý den v televizi již po několik generací. Je mezi nimi i vaše favoritka?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co by to bylo za Vánoce bez pohádek? Navíc když ty české jsou považovány za jedny z nejkrásnějších. A to nejen pro svůj neotřelý děj nebo výpravné scény. Mnohdy pohádky získaly na jedinečnosti díky šťastnému výběru režiséra na roli princezny. Asi jen málokdo si při vyřčení jmen - Libuše Šafránková, Alena Vránová nebo Milena Dvorská okamžitě vybaví jiné role než byly ty "princeznovské". Podívejte se, které princezny se navždy zapsaly do naší paměti jako ty nej. 

VIDEO: Tajemství českých vánočních pohádek. Co jste o nich možná nevěděli?

Libuše Šafránková - Tři oříšky pro Popelku

Tři oříšky pro Popelku v roli Popelky s Libuší Šafránkovou válcují všechny ankety pohádkových "nej". Tento geniální počin režiséra Václava Vorlíčka milují nejenom čeští diváci. Populární je také v Německu nebo Norsku. Tam se také rozhodli pro kolosální návrat této pohádky, ovšem v poněkud modernější verzi. Zajímavostí je, že původně si Václav Vorlíček vybral pro roli Popelky herečku Janu Preissovou. Ta však kvůli pokročilému stádiu těhotenství roli odmítla, proto dostala příležitost tehdy začínající herečka Libuše Šafránková. 

Témata: herečka, Vánoce, Libuše Šafránková, natáčení, Pohádky, Vánoce 2021, Televize, Popelka, režisér, Říp, Vor, Queens, Tři oříšky pro popelku, Maruška, Německo, Norsko, Dětský, Jan Werich, Princezna, Werich, Václav Vorlíček, Pohádka, Vánoční svátek, Televize na Heureka.cz