Maminka.czZdraví

Nejlepší péče o dětskou pokožku? Volte kosmetické produkty s mandlovým olejem

Reklama 17.  5.  2021
Mandlový olej, který se řadí mezi nejcennější rostlinné oleje, je svým složením velice blízký lidské pokožce. Je výživný a vhodný pro všechny typy pleti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokožce dodává pocit hebkosti, mírní podráždění, chrání ji a pomáhá především suché kůži se sklony k olupování, svědění a popraskání. Pro lidi trpící atopickým ekzémem představuje mandlový olej účinnou úlevu od svědění a šupinatění pokožky. Mandlový olej působí nejen jako prevence pro citlivou pleť, ale dokáže zmírnit již existující podráždění. Je často využíván pro ošetření pokožky, která je namáhána vnějšími vlivy, a působí blahodárně například na kůži spálenou po nadměrném slunění. Je velice oblíbený pro své vyživující schopnosti, díky čemuž je přidáván do velkého množství kosmetických přípravků.

Je ideální i pro citlivou pokožku miminek, která je 5x tenčí, než pokožka dospělých a vyžaduje extrémně jemnou péči a ochranu. Pokožku miminek mandlový olej zvláčňuje, hydratuje a chrání, a je vhodný od prvních dnů života. Mandlový olej nezanechává žádný mastný film na pokožce, navíc neucpává póry a nevyvolává alergické reakce ani na citlivé dětské pokožce. Olej z mandlí se výborně vstřebává a umožňuje pokožce dýchat. Navíc má příjemnou dřevitou vůni po sladkých mandlích.

Mandlový olej je doslova elixír nabitý zdraví prospěšnými látkami - obsahuje vitaminy A, E, F, a z minerálů pak především draslík, vápník či hořčík. Citlivou dětskou pokožku tak nejen vyživují, ale díky obsaženým antioxidantům ji zároveň chrání před nepříznivými okolními vlivy. Mandlový olej patří k nejpoužívanějším při aromaterapeutických masážích a je důležitou složkou kvalitních masážních a tělových olejů

Klepněte pro větší obrázek

Když mandle, tak od HiPPu!

Německá společnost HiPP je známá tím, že se při výrobě kosmetických přípravků zříká složek, které by mohly jemné a citlivé pokožce uškodit a naopak upřednostňuje to nejlepší z přírody, jako je například zastudena lisovaný BIO mandlový olej. Společnost HiPP pěstuje organické mandlovníky na španělském středozemním pobřeží Costa Blanca v oblasti Alicante, kde mají to nejvhodnější podnebí. Mandlovníky se zde pěstují a obhospodařují organickým způsobem, tedy bez použití pesticidů a herbicidů. BIO certifikace tak není u přírodních olejů žádný marketingový tah, nýbrž záruka čistoty, kvality a zdravotní nezávadnosti. Používání mandlového oleje, který je pěstován a získáván v harmonickém souladu s přírodou, zaručuje nejen jeho bezpečnost pro pokožku, ale také vyšší obsah blahodárných látek. Řada dětské kosmetiky HiPP Babysanft zahrnuje nejen pleťový olej, krém i mléko, ale i vlhčené ubrousky, sprchový gel, pěnu do koupele, šampon a balzám na rty.

Témata: Zdraví, Prezentace klienta, Reklama, Zdraví na Heureka.cz