Maminka.czŽivotní příběh

Nejmladší matka ve Velké Británii otěhotněla už v 11 letech! Dceru jí odebraly úřady, dodnes se s tím nevyrovnala

Dita Mrázková 23.  11.  2022
S touhle mladou dámou se osud vážně nemazlil. V jedenácti otěhotněla se svým vlastním bratrem, který ji sexuálně zneužíval. Dítě jí úřady odebraly, a přestože po několika neúspěšných pokusech otěhotněla znovu a dnes se těší z dcerky Arihanny, s bolestnou ztrátou se nikdy nevyrovnala.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tressa Middleton byla obyčejná anglická dívka s neobyčejným životním příběhem, který otřásl širokou veřejností. V dětství ji sexuálně zneužíval vlastní šestnáctiletý bratr, se kterým nakonec otěhotněla. Stala se tak nejmladší matkou ve Velké Británii.

Dva roky se Tressa spolu se svou matkou o malou dcerku starala, kdo je otcem dítěte, věděla ale jen ona. Až po dvou letech, v roce 2008, prozradila, že otcem je její bratr. Soud rozhodl, že tehdy dvouleté dítě bude dáno k adopci. Anonymní adoptivní pár striktně požadoval, aby byl Tresse zamítnut přístup k dítěti.

VIDEO: Následky sexuálního zneužívání

Tressa, která neúspěšně požadovala, aby byla se svou dcerou v kontaktu alespoň jednou za rok, byla zničená a zoufalá. "Zlomilo mi to srdce, když mi malou odebrali. Dodnes spím s jejím plyšovým medvídkem. Nikdy jsem ji nepřestala milovat. Pořád je první věcí, na kterou myslím, když se ráno vzbudím, a poslední, když jdu večer spát," řekla před lety zdrcená maminka médiím.

S neřešitelnou situací se nedokázala vyrovnat a v zoufalosti sáhla po alkoholu a drogách. Svou závislost a deprese překonala až na prahu dospělosti, tedy po dlouhých čtyřech letech. Aby toho nebylo málo, zemřela i její matka, na kterou byla po odebrání dcery fixována.

Když poznala přítele Darrena, cítila, že právě s ním by chtěla založit novou rodinu. Po několika neúspěšných pokusech a jednom potratu se konečně dočkala dvou čárek na těhotenském testu. 

Klepněte pro větší obrázek

"Zjištění, že jsem těhotná, bylo ale hořkosladké. Jsem nadšená z toho, co mě čeká v budoucnu, a už teď své dítě miluji. Nemůžu se dočkat, až se s ním nebo s ní setkám, ale když se na těhotenském testu objevily obě čárky, byla jsem sice šťastná, ale také zoufale smutná. Trochu jsem si i poplakala. Pořád mě totiž ovlivňuje to, že nemám u sebe svou prvorozenou dceru. Jsem vděčná, že se konečně stanu matkou, po jaké jsem celé ty roky toužila. Ale nechci, aby si moje první dítě někdy myslelo, že jsem ho opustila nebo že ho nahrazuji tímto novým dítětem. Kdybych mohla, přivítala bych ji zítra zpátky s otevřenou náručí. Pořád doufám, že ví, že bude vždycky součástí naší rodiny."

Dceru Arihannu Kate pár přivítal na světě po 24hodinovém domácím porodu v roce 2017. 

"Tohle je pro mě budoucnost a já se nemůžu pořád ohlížet zpátky. Minulost mě ještě víc utvrdila v tom, že chci své dceři dát ten nejlepší možný život. Takový, který já neměla. Láme mi srdce, když vím, že moje druhá dcera nebude žít se svou starší sestrou. Stále však doufám, že se jednoho dne setkají," nechala se slyšet Tressa.

Témata: Láska a vztahy, Rodina a vztahy, Matka, Dcera, Rodiče, Životní příběh, Adopce, matka a dcera, bratr, Anglie, Potrat, sexuální napadení, Tressa Middleton, Británie, Odebrání, Sunday, Děti, Praha, Nejmladší matka, Neúspěšný pokus, Dcerka, Darren, Velká Británie