Maminka.czTěhotenství

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Dita Mrázková 26.  1.  2023
Nejkrásnější období v životě každé ženy. To se říká o těhotenství. Některá ho má přímo snové, jiná trpí všechny tři trimestry. A co teprve, když má nastávající máma břicho, které váží 30 kilo? Ano, i takový úkaz se může stát. Seznamte se s mámami, které si se svými těhotenskými bříšky užily své...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Eliana Rodriguez

Klepněte pro větší obrázek

Dvojnásobná maminka Eliana si v průběhu druhého těhotenství užila své. Přestože čekala "pouze" jedno dítě, její bříško vypadalo minimálně na trojčata. Dost nevybíravě si ji kvůli tomu podávali lidé na síti. "Vypadáš pěkně hnusně." "Musíš mít v břichu lochnesku..." A podobné invektivy byly prý na denním pořádku. Nejvíc však Elianu šokovalo, kolik necitlivých komentářů přicházelo od žen. Nastávající maminka ale byla silná, na urážky nereagovala, naopak začala sdílet víc fotografií, na kterých se usmívala. "Už tak je těžké, kolika změnami, které nemá šanci ovlivnit, si musí těhotná žena projít. Myslím, že pokud nemá člověk nic hezkého na srdci, je lepší neříkat nic. Nenávisti je všude kolem už tak dost." Jen pro zajímavost: druhorozený syn vážil po narození necelá čtyři kila a měřil 51 cm, o žádného "obříka" tak rozhodně nešlo. 

VIDEO: OKTOMÁMA NADYA SULEMAN A JEJÍ DNY PLNÉ RADOSTI SE 14 POTOMKY!


2. Nadya Suleman

Klepněte pro větší obrázek

Tři potraty, dvě mimoděložní těhotenství, sedm let čekání na vytoužené dítě. Bývalá zdravotní sestra a herečka ve filmech pro dospělé to ale nevzdala a dnes je čtrnáctinásobnou mámou! Otcem všech potomků je sice anonymní dárce, Nadya, zvaná taktéž "Octomom", která jako jedináček vždycky toužila po velké rodině, je však i jako svobodná matka maximálně spokojená. V jejím případě bylo obrovské těhotenské bříško s osmi dětmi uvnitř vcelku přirozené, ale i ona si prošla kritikami ze všech koutů světa. Negativní komentáře, stejně jako Eliana, neřešila, po porodu ale v jednom rozhovoru přiznala velký zápřah s dětmi. "Někdy toho mám až nad hlavu a nenávidím ten šílený řev, ale nikdy, nikdy jsem nelitovala! Jsem vděčná, že mám tak velkou rodinu, o kterou jsem vždycky usilovala!"


3. Halima Cissé

Břicho s devíti potomky, to už je úctyhodný počin. Desetinásobná maminka, která má ještě starší dceru, by mohla vyprávět. Když jí lékař na ultrazvuku oznamoval počet sedm, už tehdy se chytala za hlavu. Další dva plody se "objevily" až o něco později. Halima pochází z města Timbuktu v Mali a její rodina nikdy neměla peněz nazbyt. "Porodit jedno dítě je dost těžké, ale mít devět plus jedno je nepředstavitelné. Je udivující, kolik práce je spojeno s péčí o ně. Jsem vděčná lékařskému týmu, který dělá všechnu těžkou práci, a vládě Mali za to, že to financuje," poděkovala za podporu. Během porodu císařským řezem, který se odehrál v Maroku, přitom málem zemřela na vykrvácení, jen břicho vážilo téměř 30 kilo a komplikacím se prý nedalo vyhnout. Halima to ale zvládla a porodila devět zdravých dětí. Denně prý měnila 100 plen a spotřeba mléka byla šest litrů za den. Klobouk dolů!

Klepněte pro větší obrázek

Na další těhotenská superbříška i na to, jak dnes vypadají potomci těchto maminek, se můžete podívat ve fotogalerii.

Témata: Těhotenství, Příběhy, Po porodu, Mateřství, Rodičovství, Rodiče, Kuriozita, Sociální sítě, Michella Meier-Morsi, Osmerčata, Bříško po porodu, Tělo, Trojčata, těhotenské bříško, Vícerčata, Ultrazvukové vyšetření, zdravotní sestra, Nadya Suleman, Halima Cisse, svobodná matka, Eliana Rodriguez, Daily Star, Počin, Máma, Elian