Maminka.czMiminko

Často se budí a neklidně spinká? Vyzkoušejte těchto 5 osvědčených tipů

redakce 17.  3.  2022
Dětský spánek trápí řadu čerstvých maminek. Miminko se v noci často budí, pláče, a to stresuje rodiče, kteří se také nevyspí. Možná jste vyzkoušela všechny zaručené recepty, ale klidný spánek stále nikde. Možná jste ale ještě nevyzkoušela homeopatické léčivé přípravky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nepravidelný spánek často přivádí rodiče malých miminek do ordinace pediatra, kde pátrají po příčině, proč jejich dítě nespí. „Problematiku spánku řeším v pediatrické praxi poměrně často a u všech věkových kategorií dětí,” říká pediatrička Jana Šumanová, která se léčbě pomocí homeopatik věnuje dlouhá léta.

Nejčastějším důvodem problematického spánku u dětí v kojeneckém věku bývá bolestivý růst zubů, ale příčin může být celá řada. Pokud vás pediatr ujistí, že vašeho potomka netrápí žádný zdravotní problém, který je nutné řešit s odborníkem, vyzkoušejte přírodní léčbu – například pomocí jednosložkových homeopatických léků. Nicméně se přestaňte stresovat, že vaše miminko nespí celou noc, zatímco sousedčino ano. Každé dítě je jiné a novorozenci potřebují ke svému vývoji častější přísun mléka. To znamená, že na rozdíl od nás jim noční krmení vyloženě prospívá.

VIDEO: Jak uspat miminko?

Přírodní léčba

Homeopatické léky mohou pomoct vašemu miminku, ať už ho zlobí bolest bříška, rostoucí zoubky nebo noční můry. Mohou ulevit od bolesti a pomoct ke klidnému spánku. „Homeopatika jsou šetrná, nejsou návyková, nezatěžují játra ani ledviny, nevyvolávají alergii ani fotosenzitivitu, dětem nevadí jejich chuť a při užívání pak dobře spolupracují,” vyjmenovává výhody této léčby pediatrička.

Růst zoubků: Jde to i bez bolesti. Pomůže chlazení, kousání i homeopatika

Mezi základní léky proti nespavosti kojenců a batolat patří Chamomilla vulgaris (heřmánek pravý). Je znám jako lék při potížích s prořezáváním zubů, ale je to i lék na přemíru vzrušení, kdy se miminka nedovedou uvolnit z mnoha vzrušujících událostí, které se přes den udály. Podává se každý den večer v ředění 9 nebo 15 C, u malých dětí nejlépe 5 granulí rozpuštěných v trošce vody.

„U neklidných dětí používám homeopatikum Rhus toxicodendron a u dětí, které v noci vyžadují časté pití, homeopatický lék Silicea. V léčbě nočních děsů mohou pomoct homeopatika Stramonium, Kalium bromatum nebo Calcarea carbonica, u lehčích poruch spánku a u lehčích poruch spánku spojených s úzkostí pak doporučuji některé vícesložkové homeopatické léky,” radí doktorka Šumanová osvědčené tipy ze své lékařské praxe.

Homeopatikum Rhus toxicodendron se používá u dítěte, které je uplakané a neklidné, které se stěhuje v postýlce, odkopává se a je neustále podrážděné. Lék Stramonium pak zase v případech, kdy dítě při usínání vyžaduje rozsvícenou lampičku, má strach, bojí se strašidel a přeje si v pokojíčku společnost.

Homeopatie je vědecky podložená

Homeopatika jsou netoxická, mohou se užívat současně s jinými přípravky, nemají žádné známé nežádoucí účinky a mohou je užívat všichni včetně rizikových skupin pacientů, mezi které právě patří miminka, malé děti, ale i těhotné a kojící ženy. Jejich účinky jsou potvrzeny vědeckými studiemi, takže se nemusíte obávat, že se svým miminkem experimentujete.

Homeopatika, která vám pomohou zklidnit řvoucí dítě

„Homeopatie je cesta ke zcela přirozenému a účinnému působení na lidský organismus. Přináší rychlou úlevu v akutních stavech a při léčení chronických stavů dovede problém člověka uchopit v širších souvislostech, v tzv. bio-psycho-sociální rovině,“ potvrzuje praktická lékařka Eliška Bartlová, která s homeopatickou léčbou ve své praxi dlouhodobě pracuje.

Studie z reálného života dokazují, že homeopatická léčba má své výhody, ať už je použita samostatně nebo jako doplněk konvenční léčby. V současné době probíhá po celé Evropě kampaň na podporu vědeckých důkazů v homeopatii, je zaštítěna anglickým Institutem pro výzkum v homeopatii (HRI). Partnerem této kampaně jsou v jednotlivých zemích asociace či instituce podporující tuto léčebnou metodu a sdružující lékaře, lékárníky nebo i laiky.

Cílem kampaně je seznámit širokou veřejnost s důkazy ve prospěch homeopatie a vyvrátit názor, že je neúčinná, že je to jen placebo a že o homeopatii žádné studie neexistují. Chce tak vyvážit neoprávněný negativní postoj vůči homeopatii. Důkazy najdete například zde: https://vedecke-dukazy.svethomeopatie.cz/

Témata: Miminko, Mateřství, Po porodu, Šestinedělí, Dítě je na světě, Spánek, pomoc, Bolest, Vědec, Homeopatie, Evropa, Děti, Jana Šumanová, Léčba, Tip, Chamomilla vulgaris, Bříško, Calcarea carbonica, Homeopatikum, Zaručený tip, Ředění, Přípravek, Recept, Lék, Nespavost