Nekojím, svět se nezboří!

20. 3. 2012 17:42
Je to jednoduché napsat, ale já jako maminka 4letého Kubíčka, kterého jsem kojila do 1. narozenin a 18.měs. holčičky kterou jsem kojila jen asi měsíc jsem z toho špatná ještě teď když si na to vzpomenu. A je fakt, že na vině nebyl nedostatek mléka, ale moučnivka, kterou malá dostala ve 14dnech od narození. Svět se sice nezboří, ale mně to vadí a mám z toho výčitky.
Veruška 20. 3. 2012 19:18
kojila sem pět týdnů ...a to sem poslední týden už přikrmovala Nutrilonem. A výčitky? Ne. Proč jako?...myslím, že je to prostě v dnešní době přehnané, furt se to všude řeší, tlak je na maminy naprosto šílený......nevím proč? jo, je kojení moc dobré a zdravé pro miminko, s tím souhlasím, ale když to nejde, tak to nejde, a nepujdu se kvůli tomu věšet. Mně osobně pět týdnů bolestí a krve všude bohatě stačilo, a přejít na Nutrilon pro mě bylo vysvobození. A opravdu bez výčitek.
dana 20. 3. 2012 22:09
Dítě jsem kojila do roka a něco. ale vím, že až budu mít další dítě, budu klidně kojit i kratší dobu, když bude důvod. Má mamka mě kojila asi jen dva týdny, kvůli pomalu ukousnuté bradavce, já k tomu taky neměla daleko, a docela jsem pochopila, že za tyto problémy to kojení vážně nestojí. Dítě mé nekojící kamarádky je zcela stejně zdravé, tlusté i dlouhé jako to mé kojené, mé dítě kojené jen v určitých intervalech spí v noci jako dudek celou noc, dítě kamarádky, která kojí jako splašená, ji budí co hodinu či dvě i skoro ve dvou letech.. na to oravdu nemám. Li mé další dítě i já zvládnu kojení, budu ráda, ale krom finančních plusů, v tom žádné jiné zásadní plus skutečně nevidím.
21. 3. 2012 07:30
My jsme také kojily krátce, do ukončeného druhého měsíce a museli jsme i tak přikrmovat. O rozkojení jsem se snažila co jsem mohla ale stejně jsem si od okolí musela opakovaně poslechnout rady jak se rozkojit (o kterých už jsem dávno věděla a zkoušela) a hlavně jak je kojení zdravé apod. Překvapila mě i lékárnice, u které jsem kupovala homeopatika na rozkojení a ještě jsem s ní konzultovala další možnosti a ona mi nezapomněla dodat jak se musím snažit že kojení je to nejlepší pro miminko a že UM je strašně drahá. Vystresovaným maminkám čerstvých miminek to moc na klidu nepřidá. Při vzpomínce na to jaký jsem měla pocit méněcennosti a kolikrát jsem brečela protože nám to nešlo, se už teď jenom usmívám. Popravdě ale v té době jsem byla na pokraji svých sil. Pokud budeme mít při druhém miminku problém s rozkojením, tak ano, snažit se budu. Ale rozhodně už s větším klidem, protože miminko potřebuje maminku usměvavou a odpočatou a ne vystresovanou.
manija 8. 4. 2016 23:13
škoda, že jsem tento článek nečetla v době, kdy jsem nemohla kojit své první dítě. dost jsem tím trpěla a právě vliv reklamy a názory okolí mi to tenkrát moc neulehčovaly. naštěstí u druhého dítěte se kojit podařilo a tak pocit "neúplné" matky vymizel.
5