Maminka.czVaše příběhy

Syn nepřežije, řekli těhotné ženě. Plánovala mu pohřeb, budou mu dva

kog 30.  5.  2020
Z tohoto příběhu až mrazí. Těhotná šestadvacetiletá Jemma Neal koupila pro svého ještě nenarozeného chlapečka jen jeden obleček, myslela si, že ho v něm po narození pohřbí. Lékaři jí totiž tvrdili, že je nevyléčitelně nemocný a buď zemře ještě v děloze, nebo krátce po narození.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mohou mu říkat šťastné dítě, vlastně i dostal jméno Chance, což v překladu znamená Šance nebo Naděje. Tu mu jeho maminka skutečně dala. A díky ní teď žije a v září loňského roku oslavil první narozeniny. 

Když byla svobodná matka Jemma z Brightonu těhotná, zažila při screeningu ve 20. týdnu těhotenství šok. Lékaři jí oznámili, že její miminko má těžkou nemoc ledvin. A doporučovali ukončení těhotenství. Chlapci nedávali žádnou naději, tvrdili, že bude po narození hned potřebovat transplantaci ledviny, což je u tak malého dítěte vyloučené.

Narodila se bez rukou. Lékaři byli pro potrat, rodiče ho odmítli

"Říkali mi, že pravděpodobně zemře už v mé děloze nebo bude žít den, dva, maximálně měsíc po narození," vzpomíná na toto šílené období Jemma. Stále tomu nechtěla věřit, vydala se proto na specializovanou kliniku, kde bohužel diagnózu potvrdili. "Byla jsem znovu požádána, abych zvážila interrupci. Říkali mi, že je sobecké porodit dítě, o kterém vím, že zemře," vzpomíná matka tří dětí. Kromě malého Chance vychovává ještě šestiletého syna Tylera a pětiletou Sashu.

 

Měla jsem plánovat jeho budoucnost, ne pohřeb...

 

"Opouštěli jsme nemocnici v slzách, ale něco mi stále říkalo, že musím v těhotenství pokračovat," vypráví Jemma. Rozhodla se, že syna porodí. Nekupovala žádnou výbavičku, jen jeden obleček na pohřeb. "Dokonce jsem vybírala písně na pohřeb a vše do detailů plánovala: malou bílou rakev, medvídka od mojí mámy," vzpomíná. Teď ví, že to byla chyba. "Měla jsem plánovat jeho budoucnost, ne pohřeb!" 

Chlapec se narodil v 38. týdnu těhotenství a vážil 3,30 kg. "Je krásný, nemyslím si, že by s ním bylo něco špatně," oznámila mi porodní asistentka. "Máte pro něj jméno?" zeptala se. "Ano, mám, jmenuje se Chance (Šance)," řekla jsem jí. 

Nejsmutnější příběh! Miminko žilo jen sedmnáct minut. Z fotek až mrazí

Po dvou týdnech na dětské jednotce intenzivní péče v Královské nemocnici Sussex v Brightonu se Chance mohl podívat domů. Stále bude docházet do nemocnice, kde budou kontrolovat polycystické onemocnění ledvin. Možná bude potřebovat dialýzu nebo transplantaci, ale může si užívat života. "Jsem strašně šťastná, že jsem poslouchala své srdce a ne lékaře," dodává Jemma. 

Při znásilnění otěhotněla. Potrat odmítla. Bylo to peklo, ale syna miluji
Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Rodina, Vaše příběhy, Syn, Nemoc, znásilnění, první narozeniny, Řek, Těhotná žena, Naděje, Obleček, Šance, Rakev, Sashu, Pohřeb, Bílo, Brighton, Zen, Narození, Děloha, Zdraví na Heureka.cz