Maminka.czHry pro děti

Nemáte čas číst svým dětem? Povolejte domů Čtecí tetu

Markéta Novák Matějková 30.  9.  2016
Že takovou v okolí nemáte? Nevadí. Nedávo se totiž objevila na českém trhu nová služba - Čtecí teta. Ta děti nehlídá, jen přijde, přečte pohádku a zase odejde. Co na to říkáte?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Čtecí tety vám navíc nejen pomohou s výběrem toho nejlepšího příběhu, ale svým malým posluchačům také zanechají dárek pod polštářem - to aby děti ráno po probuzení ujistily, že je Čtecí teta opravdu navštívila.

Klepněte pro větší obrázek

Zakladatelka projektu Tereza Pařízková říká, že čtecí tety nemají v žádném případě ambice přebírat rodičovskou úlohu při čtení dětem, jsou událostí pro celou rodinu a rodičovskou úlohu posilují a doplňují.

Pomozte dítěti vytvořit si kladný vztah ke knihám

"Čtecí tety věří, že čtení před spaním je zásadní pro dětskou osobnost a poskytují rodinám možnost objednat si profesionální „tetu”, která předčítání rozumí. Služba je určena dětem ve věku 3 až 10 let. V tuto chvíli mohou rodiny vybírat ze tří večerních bloků, a to každý den v týdnu. V současné chvíli si službu Čtecí tety mohou objednat rodiny žijící v Praze.

Klepněte pro větší obrázek

Zároveň připravujeme Databázi dětské literatury, která bude představovat knižní tituly pro děti na základě speciálních kategorií, které mají pomoci dospělým při výběru knih k hlasitému předčítání dětem. Čtecí teta je až magická postava, která má šarm Mary Poppins a sebejistotu paní LáryFáry, vysvětlujete Tereza Pařízková, která vystudovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Co na tuto službu říkáte? Využili byste čtecích tet?

 

Redakční tipy na knížky na dobrou noc
10 knížek, kterými chcete obohatit dětskou knihovnu
3 tipy na knihy, které vám zpříjemní studený podzim
Témata: Děti, Hry pro děti, Hlídání dětí, Váš domov, FAMU, Předčítání, Dom, Popp, Kladný vztah, Knižní titul, ČÍST, Mary Poppins, Malý posluchač, Pomoc dospělý, Čas, Redakční tip