Maminka.czTipy na výlet

Nemáte plány na víkend? Máme pro vás 4 tipy na výlety, které budou bavit celou rodinu

Aneta Mrazilová 9.  6.  2023
Letní prázdniny jsou za rohem a vy přemýšlíte, jak o víkendu zabavit děti, než se rozjedou na tábory? Přinášíme vám inspiraci a tipy na výlety, které budou bavit nejen děti, ale i rodiče a prarodiče.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

BRuNO family park v Brně

Zábavní park najdete v brněnské části Slatina. Park má vnitřní a venkovní část. Venkovní část otevřená od jara do podzimu zabírá 3 700 metrů čtverečních a najdete tady 15 atrakcí pro děti. Celému prostoru dominuje Vodní svět, kde jsou všemožné vodní atrakce. S dětmi si můžete skočit ze dvou nebo čtyř metrů Bagjump, zajezdit si na šlapacích autíčkách, povozit se na kolotoči, skákat na trampolínách, nafukovacím polštáři nebo si užít jízdu na tobogánu. Celoročně si pak můžete užívat přes 40 vnitřních atrakcí ve vnitřní části, a pokud máte menší děti, jistě oceníte prostor „Mláďat“, určený pro nejmenší děti do čtyř let. Vy si dáte kávičku a v klidu se budete koukat, jak si vaše dítě hraje.

Bobová dráha v Špindlerově Mlýně

Vydejte se pro adrenalinový zážitek na první postavené bobové dráze u nás. Bobová dráha má včetně dopravního zařízení délku 1400 metrů a jezdec si při jízdě s průměrným sklonem 7,03 % užije 22 zatáček, 5 jumpů (terénních zlomů) a tři tunely. Zážitek z jízdy, jejíž rychlost si každý volí podle svých schopností, umocňuje překrásné okolní panorama Krkonoš. Na jedno nebo dvoumístných bobech mohou jezdit bez problémů všechny věkové generace, děti od osmi let samostatně, do osmi let v doprovodu rodičů.

Peklo Čertovina nedaleko Hlinska

Zábavní centrum má pět pater a jeho autory jsou čeští řezbáři, kováři, truhláři a zedníci. Stavba sahá až do hloubky 12 metrů pod zem, kde jsou v 5 patrech ukryty stovky metrů chodeb a jeskyní, do výšky má pak 8 metrů. Spolu s rodinou si můžete vyzkoušet, jak to v takovém pekle běžně chodí. Uvidíte například čertí školu, trapírnu, projdete se cestu sedmi smrtelných hříchů a od samotného vládce pekel se dozvíte, jak to s vašimi hříšnými dušemi dopadne – jestli propadnete peklu, nebo se vrátíte zpátky na zem.

Dinosauria Muzeum v Praze

Vydejte se do virtuální džungle a setkejte se tváří v tvář s dinosaury v interaktivním světě Dinosauria Muzeum Prague v centru POP Airport v těsné blízkosti Letiště Václava Havla. Návštěvou se dostanete 200 milionů let nazpět mezi velikány druhohor a objevíte největší soukromou sbírku opravdových koster dinosaurů. Na čtyřech tisících metrech čtverečních najdete mimořádně zachovalé, až 200 milionů let staré exponáty skládající se až z 90 % původních kostí pravěkých dinosaurů a rozpínající se až do délky neuvěřitelných 25 metrů.

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Rodina, Kam s dětmi, Cestování, zábava, Tipy na výlet, Léto s dětmi, Cestujeme, Výlety, inspirace, Atrakce, Bobová dráha, Peklo, Metr, POP Airport, Letiště Václava Havla, Dinosauria Muzeum, Praha, Děti, Slatina, Krkonoše, Letní prázdniny, Hlinsko, Výlet, Tip, Václava