Maminka.czVýživa a stravování

Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

Erika Pilátová 1.  4.  2017
Pro někoho trend, pro jiné nutnost. Život bez lepku vás naučí jinak vařit i jinak myslet, ale zvládnete to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Klepněte pro větší obrázek


Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g červené čočky Bioharmonie
  • 5 lžic olivového oleje Biolinie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • šťávu z citronu
  • sůl
  • 600 ml vody
  • kari koření

Postup:

Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.

Obávaný lepek: Kdy ho začít zavádět do stravy dítěte?

Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.

Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Celer, Plech vyložený, Droždí, Pečicí papír, Lepek, Česnek, Hrst, Jizerka, Řeč, Rakovina prsu, Kokosové mléko, Koriandr, Celiakie, Bezlepkové pečivo, Smažení, Rozšlehané vejce, Čočková polévka, Hladké těsto, Čerstvé droždí, Sirup, Pečivo, Pomazánka, Recept