Maminka.czVýživa a stravování

Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

Pro někoho trend, pro jiné nutnost. Život bez lepku vás naučí jinak vařit i jinak myslet, ale zvládnete to!
, Časopis Maminka
1. 4. 2017

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Klepněte pro větší obrázek


Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g červené čočky Bioharmonie
  • 5 lžic olivového oleje Biolinie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • šťávu z citronu
  • sůl
  • 600 ml vody
  • kari koření

Postup:

Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.

Přítel a nepřítel lepek. Kdy ho zavést do dětské stravy?

Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.

Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Plech vyložený, Pečicí papír, Sirup, Lepek, Hladké těsto, Pomazánka, Celer, Bezlepkové pečivo, Pečivo, Česnek, Recept, Řeč, Jizerka, Hrst
Mohlo by vás zajímat
Princezna Charlotte nastoupí v lednu do školky. Kolik za ní Kate a William zaplatí?
Hledáme si skutečně partnery, jako byl náš otec?
Vzpomínka na bříško aneb Proč investovat do těhotenských fotek?
Nebude vadit jedna sklenička?  Přečtěte si, jak to je s pitím alkoholu během kojení

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu