Maminka.czVýživa a stravování

Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

, Časopis Maminka
1. 4. 2017
Pro někoho trend, pro jiné nutnost. Život bez lepku vás naučí jinak vařit i jinak myslet, ale zvládnete to!

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Klepněte pro větší obrázek


Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g červené čočky Bioharmonie
  • 5 lžic olivového oleje Biolinie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • šťávu z citronu
  • sůl
  • 600 ml vody
  • kari koření

Postup:

Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.

Přítel a nepřítel lepek. Kdy ho zavést do dětské stravy?

Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.

Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Jizerka, Celiakie, Rozšlehané vejce, Hladké těsto, Koriandr, Recept, Sirup, Celer, Droždí, Plech vyložený, Hrst, Kokosové mléko, Pečivo, Čerstvé droždí, Smažení, Pečicí papír, Česnek, Řeč, Pomazánka, Lepek, Bezlepkové pečivo

Mohlo by vás zajímat
To je gesto! Dívka našetřila peníze, aby si chudí mohli vyprat oblečení
Mateřská je někdy vojna. A Mates není žádná uťáplina, říká Nikol Štíbrová
Srpnová Maminka je na stáncích. Titulku zdobí Kristýna Leichtová
Co čeká prsa v těhotenství? Věnujte jim péči a připravte je na kojení

Horoskopy

Lev Nebude-li vám proti mysli zůstat dnes v práci přesčas, tak vás doma nepochválí. Možná jste zapomněli,…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Čeněk, Čeňka



Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu