Maminka.czVýživa a stravování

Nemůžete lepek? Vyzkoušejte tyto hříšně dobré bezlepkové recepty

Pro někoho trend, pro jiné nutnost. Život bez lepku vás naučí jinak vařit i jinak myslet, ale zvládnete to!
, Časopis Maminka
1. 4. 2017

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Klepněte pro větší obrázek


Na 4 porce potřebujete:

  • 200 g červené čočky Bioharmonie
  • 5 lžic olivového oleje Biolinie
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • šťávu z citronu
  • sůl
  • 600 ml vody
  • kari koření

Postup:

Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.

Přítel a nepřítel lepek. Kdy ho zavést do dětské stravy?

Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.

Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Řeč, Lepek, Recept, Bezlepkové pečivo, Jizerka, Pomazánka, Pečivo, Hladké těsto, Pečicí papír, Česnek, Plech vyložený, Celer, Sirup
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu