[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 4 porce potřebujete:
Postup:
Čočku propláchněte a nechte ji okapat. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujte. Přidejte prolisovaný česnek, podle chuti trochu kari a špetku soli.
Pak ke směsi vmíchejte okapanou čočku. Zalejte vroucí vodou a přiklopte. Na velmi mírném ohni vařte asi 20 minut, v průběhu vaření občas promíchejte. Hotová směs by měla mít kašovitou konzistenci.
Hotovou pomazánku nechte vychladnout. Nakonec ještě dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s bezlepkovým pečivem.
Postup: Do velké mísy dejte obě mouky, špetku soli a vanilku. Vše promíchejte a přidejte kokosové mléko, rýžový sirup a rozšlehané vejce. Metličkou důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky. Nepřilnavou pánev potřete olejem nebo postříkejte olejem ve spreji a usmažte palačinky. Podávejte s tvarohem a ovocem.
150 g amarantových těstovin 1 zralé avokádo hrst čerstvého koriandru šťávu z limetky 2 jarní cibulky sůl
Měkké avokádo rozpulte, vyjměte pecku a pak ho v misce rozmačkejte vidličkou. Přidejte limetkovou šťávu, nasekané jarní cibulky, koriandr a podle potřeby trošku soli.
Bezlepkové těstoviny uvařte podle návodu, promíchejte s avokádovým pestem a podávejte.
450 g bezlepkové mouky Jizerka 200 ml mléka 2 vejce 4 lžíce oleje 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 1/2 čerstvého droždí
Pak ho rozdělte na 8 až 10 kousků a vytvarujte buď rohlíky, nebo malé housky. Poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě chvíli kynout. Pak je potřete vodou a pečte 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.