Maminka.czZdraví

Nenechávejte dítě samotné ve vaně, varuje matka, jejíž syn se utopil

redakce 2.  5.  2017
I když se může zdát, že to každý rodič ví, stále je potřeba upozorňovat na rizika spojená s koupáním dítěte ve vaně bez dozoru dospělého. Své o tom ví Joanne Pedlow, která nechala chvíli o samotě ve vaně svého sedmiměsíčního syna se starší sestrou, aby mezitím odběhla ohřát vodu. Miminku se však tato nedbalost ze strany matky stala osudnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Případ se odehrál v Irsku. Matka nechala ve vaně v koupacím sedátku sedmiměsíčního Alexe společně s jeho starší dvouletou sestrou, aby mezitím ohřála vodu. Bohužel se zdržela s přáteli u vchodových dveří a již nedokázala tragédii zabránit.

Když se vracela zpět do koupelny, slyšela zoufalé výkřiky své dcery. Potom uviděla svého syna, jak leží převrácený v sedátku ve vodě, která mu dosahovala sotva po bříško.  I přes zoufalou snahu synovi pomoct, se jí to nepodařilo. O čtyři dny později jí Alex zemřel v nemocnici v náručí.

Chlapeček se v sedátku převrátil

Podle matky byla sedačka ve vaně zajištěna přísavkami a voda nedosahovala nad značku vyznačenou na sedátku. „Alex byl docela velké a těžké dítě. Myslím, že se naklonil dopředu a sedátko převrátil,“ vypověděla u soudu.

Soudní lékařka uvedla, že věří, že tato tragédie zabrání podobnému neštěstí. „Je to výstraha pro rodiče, kteří si neuvědomují nebezpečí, kterému vystavují své dítě, když je nechají ve vodě bez dozoru. Doufejme, že tato událost poslouží jako odstrašující případ, aby k podobnému neštěstí nedošlo,“ dodala.

A my nemůžeme než souhlasit. Jen je nám líto, že musí dojít k takovému neštěstí, aby se na tato rizika upozorňovalo.

Poté, co novorozenec zemřel na dehydrataci, sdílela kojící matka srdceryvný příběh
Klára: Stačil okamžik nepozornosti a náš syn (2) se málem utopil
Malá princezna Charlotte oslaví druhé narozeniny. Podívejte se, jak je roztomilá

 

 

Témata: Zdraví, Děti, Kojenec, Syn, Matka, Sam, Máť, Van, Odstrašující případ, Těžké dítě, Malá princezna, Tragedie, Neštěstí, Sedátko, Kojící matka, Sedačka, Zdraví na Heureka.cz