Maminka.czZdraví

Neobvyklé trápení: Moje dcerka má knírek

Martina Machová 20.  9.  2017
Dcerce paní Jany je 5 let, chmýříčko, které měla malá Kačenka vždy nad rty je v posledním roce o poznání nápadnější. Jana si není jistá, zda jsou chloupky hustší, nebo jen barevně výraznější. Bohužel si chloupků pod nosíkem holčičky všímá nejen starostlivá maminka, ale i někteří kamarádi ve školce. Holčička vše těžce nese a maminka se bojí o Kačenky zdraví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kačenka je malá tmavovlasá slečna s výrazným obočím, jehož nápadnost překvapovala i babičky a tetičky nakukující před několika lety do Kačenčina kočárku. Veselé miminko vypadalo jako panenka na hraní – drobné tělíčko kojence jaksi neladilo s hustou kšticí a dospěle vypadajícím obličejem s uhrančivýma modrýma očima.

Héhé, hajný Robátko!

Kačenka byla vždy velmi roztomilé dítko, na které byla její maminka pyšná. Nebývale husté vlásky, nápadné obočí a jemné chmýří pod nosíkem nebyl důvod nějak řešit. V době, kdy byla Kačka předškolák, si však Jana začala všímat, že vcelku nenápadné chloupky nad dívčinými rty jsou poněkud výraznější.

Věci však uvedl do pohybu až okamžik, kdy Katka přišla ze školky s brekem; děti se jí prý již nějaký čas posmívají, že vypadá jako hajný Robátko. Katka stála před zrcadlem a plakala. Jana by nejradši plakala také, bylo jí Katky líto a začala mít i strach. Co když je Katka nemocná? Co když má nějakou hormonální poruchu? Objednala dceru k lékaři.

Princ George šel poprvé do školy jen s tátou Williamem. Kate trápí ranní nevolnosti

Odběry krve a vynucené vyšetření odborníkem

Dětská lékařka dívenku pečlivě prohlédla, zkontrolovala i případné ochlupení v podpaží a na intimních partiích. Dívenka však měla nežádoucí chloupky opravdu jen nad rtem. (Řídký „porost“ na rukou a nohou nestál za řeč.)

Lékařka nenápadně prohlédla i maminku, kupodivu nevýraznou hnědovlásku, vyptala se, jak je ta tom s „porostem“ tatínek, a další den ráno odeslala dívenku na odběry krve. Výsledky testů nepotvrdily žádnou dysfunkci, holčička se jevila naprosto zdravá. Jana si však vyzbrojena informacemi vyžádala ještě doporučení na endokrinologii, kde lékař udělal jakési podrobnější vyšetření krve, dívku prohlédl a opět konstatoval, že je zdravá. Prý jde o ryze kosmetický problém.

Víme, jak Agáta Prachařová pojmenovala svou dceru. Prozradil to dědeček

Ten nejhezčí dárek k narozeninám

Kačka je sice zdravá na těle, ale dětská dušička ji stále bolí. Její maminku bolí dvojnásob, neboť v ní stále vrtá červíček podezření, že s dcerou stejně není vše tak, jak má být, a navíc se z dívenčina pohledu problém nijak nevyřešil.

Potíž rozlouskla až oslava kulatin Janina muže (z našeho pohledu běžně chlupatého jedince). Sjeli se příbuzní, přijel i Katky děda z manželovy strany, který dlouhodobě žije v Německu a najednou bylo vše jasné. Katka je celý dědeček, nyní již seriózně prošedivělý „opičák“ s uhrančivýma modrýma očima.

Tři sklenky dobrého vína Janě nejen roztančily nohy, ale i rozvázaly jazyk: „Tak to vy, dědečku, za to můžete! Takové věno si Kačenka tedy nezaslouží!“ Tchán chvíli zíral, koukal na Janu, pak na opodál křepčící Kačku, až pochopil.

A jelikož má vzhledem ke svému zaměstnání spoustu kontaktů, rozhodl se vnučce pomoci a slíbil, že zařídí (a také zaplatí) konzultaci a případnou léčbu na soukromé klinice estetické medicíny. Což se sice může zdát vzhledem k dívčině věku poněkud předčasné, ale proč by mělo být dětské trápení menší než trápení dospělých dam?

Video: Co se tane, když dáte bonbony Mentos do Coca-Coly?

Matka sdílela fotky postiženého syna na Instagramu, ten je smazal. Proč?
Táta, kterému zemřel syn, napsal srdceryvný seznam věcí, na které nemáme zapomínat
Náušnice: Ozdoba, nebo trápení?

 

Témata: Zdraví, Dětské trápení, Chloupek, Coca-Cola, Jan, Maminka, Holčička, Ochlupení, Robátko, Německo, Tchán, Dušička, Slečna, Hustá kštice, Děda, Rýže, Dcerka, Odběr krve, Tma, Dívenka, Róba, Podezření, Starostlivá maminka, Intimní partie, Dobré víno, Zdraví na Heureka.cz