Maminka.czBatole

Nepodceňujte opalovací krémy - úpal a spálení hrozí už na jaře!

Adéla Vedralová 4.  5.  2012
Myslíte si, že stačí děti mazat opalovacími krémy jen na letní dovolené u moře, kde je slunce o dost palčivější než v našich zeměpisných šířkách? Velký omyl! Nejmenší potřebují kvalitní ochranu před UVA a UVB zářením již od chvíle, kdy na jaře přijde první oteplení!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Právě ostré jarní slunce dokáže bledé dětské pokožce udělat šílenou paseku. V zimě bylo tělíčko plně zakryto a nyní je velmi citlivé, snadno se spálí a můžou se objevit i puchýřky a solární alergie. Je tedy nutné dítě mazat, mazat a mazat, zvláště pokud chodíte přes den ven na hřiště, kde je slunci vydáno zcela napospas. Vybírejte speciální krémy určené pro děti, které dokonale respektují dětskou citlivou pokožku, mají vyšší ochranný faktor. A protože se dítka rády koupou ve vodě, právě tato mléka jsou velmi odolná proti omytí a otěru. Stačí tedy drobečka natřít pouze jednou.

A protože mazání děti opravdu nemusí, považují ho dokonce za šíleně otravné a cukají se, je dobré pořídit praktické balení, jež aplikaci usnadní. Skvělé jsou přípravky ve formě spreje nebo nově komicky zabarvené. S nimi se dá nepopulární procedura proměnit v zábavnou hru! A jaké jsou letošní novinky v oblasti dětské opalovací péče? Máme pro vás pár skvělých tipů:

Photoerm Kid SPF 50+, Bioderma, 429 Kč

Zbrusu nový lehký krém od Biodermy má dokonce modrou barvu, což děti určitě zaujme. Na kůži ale zprůhlední! Poskytuje tu nejvyšší možnou ochranu a velmi snadno se vstřebává, což jistě oceníte. Vydrží celý den a není třeba jej nanášet znova ani po koupeli. Je vhodný pro děti od narození!

Sprej na opalování Pure & Sensitive OF 50+, Nivea, 385 Kč

Extra vodě odolné mléko ve spreji pro citlivou pokožku si jistě oblíbíte. Dokonalou ochranu zajišťuje účinná kombinace minerálních a chemických filtrů. Složení s mikrobiologickou stabilitou neobsahuje dráždivé, alergie způsobující látky. Je zcela bez parfémace, barviv a konzervačních látek!

Dětské mléko s velmi vysokou ochranou SPF 50+, Eucerin, 287 Kč

Výživné mléko s UVA/UVB filtry přijde vhod dětem s kožními problémy, jako je například atopický ekzém. Pokožku pěkně promastí a nedráždí. Též je extrémně odolný proti vodě!

Ambre Solaire Resisto SPF 30, Garnier, 250 Kč

Léty prověřené mléko na opalování od Garnier s nyní vylepšeným složením. Je dvakrát odolnější proti otěru a smytí vodou a navíc zabraňuje lepení písku, což je dokonalá vychytávka. Písek na kůži je totiž velmi nepříjemný. Přípravek je navíc barevný a tak dobře poznáte, kde jste ještě dítko nenamazala!

VIDEO: Jak moc může být nebezpečný úpal? Podívejte se na video.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, JAR, Krása a styl, krém, Garnier, Chemický filtr, Úpa, Opalovací krém, Solární alergie, Skvělý tip, Jarní slunce, Úpal, SPA, Zdraví na Heureka.cz