[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pro inspiraci, jak zvolnit, je ideální Itálie. Italský lifestyle je známý po celém světě. Jeho kouzlu propadne každý, kdo „italskou botu“ navštíví. Kdybychom se od Italů měli naučit jednu jedinou věc, pak to, že jídlo je základ. Italové si zakládají na kvalitních čerstvých surovinách, užívají si jak přípravu pokrmu, tak jeho konzumaci. Když jdete v Itálii na jídlo, už od dveří vám číšník hlásí, že ještě ani nezačali připravovat antipasti, ale „tak si poseďte zatím u vínka a zakousněte čerstvý chléb s olivovým olejem“. Italové jedí dlouho, zvlášť večeře se jim pravidelně protahují do pozdních nočních hodin. Jídlo je obřad. U jídla se scházejí s celou rodinou. Při jídle domlouvají největší kšefty. Hlavně žádný spěch, základem je klid a dost času, aby všechno pěkně dozrálo. Ostatně jen tak mohou vzniknout ty nejkvalitnější ingredience. Například olivový olej. Pár kapek promění obyčejný chleba v delikatesu! Není divu, že když v roce 1986 přímo pod Španělskými schody na slavném římském náměstí Piazza di Spagna otevřel „mekáč“, strhla se mela. Novináře Carla Petriniho to rozpálilo doběla. Taková urážka samotné podstaty italského bytí – mangiare bene, jíst dobře! S partou kamarádů uspořádal přímo pod La Scalinatou okázalé posezení pod širým nebem u obřího stolu, kde se jedly špagety na sto způsobů. Tak vzniklo hnutí Slow Food neboli pomalé jídlo.
Slow fashion
Slow design
Slow sex
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.
Už mám předplatné. Přihlásit se