Maminka.czChování a vztahy

Nespíme spolu. Jak moc ovlivní narození dítěte partnerský sex?

Jana Potužníková 9.  12.  2016
Většina z nás to na rovinu nepřizná, ale příchod dítěte, potažmo dětí, radikálně mění partnerský sexuální život. Většinou k horšímu. A někdy tak moc, že se sex stává něčím, o čem se ani nemluví a vztah jako takový jde… víte kam. Proč?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Samozřejmě, odpověď se nabízí. Nevyspalost, únava a nedostatek času na cokoli se hlásí o slovo jako první. Ve dnech, kdy se ani nestihnete pořádně najíst, a o nocích, kdy několikrát vstáváte, kojíte a přebalujete nebo řešíte nemocné miminko, to člověk nemá na sex ani pomyšlení.

Chybí síla fyzická, chybí chuť, psychické naladění. A často na obou stranách. Také vzrůstá dusno, přibývají hádky, protože tak to při únavě prostě bývá. Romantika je někde na druhé straně zeměkoule a u rodičovského páru bydlí hlavně „potřeba přežít“. Fakt to chápu.

Naše dcera začala spát celou noc až po druhých narozeninách. Do té doby pravidelně dvakrát třikrát vzhůru, my oba dva s ní, protože mívala potřebu si v jednu po půlnoci hrát a povídat, ráno jsme se v zrcadlech nepoznávali a slibovali si, že na ten sex dojde prostě třeba zítra.

A někdy to „zítra“ přicházelo i dva tři týdny. Přežili jsme a naše dítě už dávno spí ukázkově. Nicméně, ne všechny páry mají to štěstí jako my…

Témata: Láska a vztahy, Časopis Maminka, Chování a vztahy, Sex, partner, Partners, Milenec, Děti, Skvělá máma, Romantika, Středobod, Jak, Závažný problém, Denisa Říha Palečková, A spokojený, Par, Sexuální potěšení, Denis Říha Palečková, Narození, Ornella, Intimní kontakt, Společné spaní, Můj známý, Narození dítěte, Milenka