Maminka.czSlavné maminky

Netradiční obraz, tinktura i nasušení. Zpěvačka Olga Lounová prozradila, jak využila svou placentu po porodu. Jaký na to máte názor vy?

Dita Mrázková 26.  11.  2022
Přestože se lékaři na konzumaci placenty dívají ve většině případů spíše skepticky, existuje celá řada žen, které ji hodlají beze zbytku zužitkovat. Mezi ně patří i Olga, která se rozhodla využít ji do posledního kousíčku. Hlasujte, jak se svou placentou naložit, váš názor nás zajímá!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Před pár dny se zpěvačka stala mámou dcery Arianne. „Rodila jsem ambulantně, což znamená, že po pár hodinách po porodu a první kontrole miminka a maminky, pokud je vše v pořádku, jdete domů,“ prozradila zpěvačka na síti. A mnohé také překvapila tím, jak po porodu naložila se svou placentou. Z ní jí totiž nechala porodní asistentka udělat obtisk, který chce využít jako obraz. 

VIDEO: PŘEKVAPIVÁ SLOVA ZPĚVAČKY OLGY LOUNOVÉ: JAK PŘIŠLA DO JINÉHO STAVU?

Z blahodárného orgánu si zpěvačka nechala udělat i tinkturu, a dokonce i malé sušené kousky pro případ potřeby.

Není přitom tajemstvím, že se lékaři na konzumaci placenty příliš nadšeně netváří. "Placenta je složitý orgán, který vyživuje a zajišťuje rostoucí plod výměnou živin a kyslíku a filtrováním odpadních látek prostřednictvím pupečníku. Nejběžnější příprava placenty – vytvoření kapsle – se provádí napařením a dehydratací placenty nebo zpracováním syrové placenty. Je známo, že lidé ji konzumují také syrovou, vařenou nebo ve formě koktejlů či tekutých extraktů. I když někteří tvrdí, že placentofagie může zabránit poporodním depresím, snížit poporodní krvácení, zlepšit náladu, energii a přísun mléka a poskytnout důležité mikroživiny, jako je železo, neexistují žádné důkazy o tom, že by konzumace placenty přinášela zdravotní výhody," tvrdí lékařka Mary Marnach z kliniky Mayo Clinic.

Ze známých maminek, které placentu využily k dalším účelům, tu jsou například herečky Marta Dřímal Ondráčková, Michaela Tomešová, Eva Burešová nebo Petra Vojtková.

Koktejl z placenty? Nejlepší smoothie mého života, říká herečka Hilary Duff. A není jediná!

ANKETA

Na Olžiny těhotenské fotografie, pro které spolu se svým partnerem zapózovala fotografu Michalovi Skramuskému, se můžete podívat v naší galerii.

Témata: Těhotenství, Porod, Slavné maminky, Životy slavných, Od těhotenství k porodu, Dcera, Celebrity, Sociální sítě, zpěvačka, Placenta, Olga Lounová, fotograf, Marta Dřímal Ondráčková, Petra Vojtková, Ambulantní porod, Michal Skramuský, Mayo Clinic, Tinktura, Eva Burešová, Konzumace, Lékař, Michaela Tomešová, Duff