Maminka.czDílnička

Neutrácejte za adventní kalendář, dětem ho vyrobte. Tady máte snadný návod

Markéta Novák Matějková 22.  11.  2020
Kupovaný, čokoládový nebo s hračkou? Tak na ty rovnou zapomeňte a překvapte své děti adventním kalendářem vlastní výroby. Připravili jsme pro vás inspiraci, kterou zvládne opravdu každý. Za jeden večer máte hotovo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Existuje mnoho možností, jak vyrobit dětem adventní kalendář. My jsme proto připravili jednoduchý návod na kalendář, který zvládne opravdu každý. Co budete k jeho výrobě potřebovat?

Potřebujete:

  • Balicí papír v archu
  • Lepidla Herkules
  • Nůžky
  • Provázek na uchycení
  • Ramínko na šaty
  • Dekorace (mašle, stužky, ozdobičky)
  • Dobroty do kalendáře (doporučujeme ploché)
  • Kolíčky s čísly nebo bez


Postup:

Nejprve si nastříhejte z archu balicího papíru 24 obdélníků o velikosti 20x10 cm, ze kterých později budete lepit sáčky na dobroty. Klidně můžete udělat sáčky větší nebo menší, záleží na vás, čím je budete plnit.

Jakmile máte obdélník vystřižený, přehněte jej na půl, potom pravou stranu ohrňte (asi tak 1 cm), podlepte lepidlem (doporučujeme tyčinkové Herkules) a přilepte protilehlou stranu. Poté přilepte stejným postupem dolní stranu. Vršek sáčku také ohrňte a pod okraj nalijte lepidlo (klasický tekutý Herkules) a přidejte provázek.

Pytlík si ozdobte dle vlastní fantazie pomocí stužek, dřevěných dekorací nebo bílé fixy. Kolíčky s čísly můžete koupit již hotové. Pokud je neseženete, bohatě si vystačíte s klasickými malými kolíčky, které si jen očíslujete.

Když máte všechny papírové sáčky ozdobené, můžete je zavěsit například na ramínko na šaty a dozdobit chvojím. Potom už zbývá je naplnit sladkostmi nebo drobnou hračkou.

Vyrábíte doma adventní kalendář, nebo dáváte přednost kupovaným?

Témata: Video, Dílnička, Tvoření, Vánoce, Advent, adventní kalendář, návod, Papír, Balicí papír, Kalendář, Výroba, Inspirace, Hračky, Závěs, Šaty, Pytlík, Sáček, Kolíček, Rovná, Herkules