Maminka.czKuriozita

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

len 23.  1.  2023
Někdy se miminko v bříšku nedotočí, jak by ideálně mělo, totiž hlavičkou dolů. Porodit dítě koncem pánevním není jen tak a může to být indikace k císařskému řezu. Když Američanka Kristen DiCicco Rogers uviděla po porodu sekcí poprvé svou dcerku, žasla – mimiko bylo doslova přeložené napůl!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když Kristen viděla na facebookových stránkách BabyCenter příspěvek o tom, jak že se vlastně děti vejdou do dělohy, jak se tam jakoby „poskládají“, vložila do komentu jedinečný snímek své holčičky s popiskem: „Tohle bylo moje nebohé miminko v poloze koncem pánevním! Vyšlo ven přeložené napůl!!!“ Reakce byly tak silné, že se rozhodla příběh fotografie zveřejnit.

VIDEO: Zázrak zrození v přímém přenosu: Chlapeček přišel na svět »přírodním« císařským řezem

Holčička uvízla v poloze s patami u uší

„Měla jsem, jak ráda říkám, těhotenství snů. Nikdy mi nebylo špatně, nebyla jsem unavená ani mi nebylo nic nepříjemné. Prostě jsem těhotenství zbožňovala!“ vypráví Kristen. Když kolem 34. týdne přišla na běžnou prohlídku, na ultrazvuku zjistili, že má málo plodové vody a holčička že je v poloze na zádech.

„Vyzkoušela jsem téměř vše, aby se dítě otočilo do správné polohy hlavou dolů. Když se nepodařilo, naplánovali lékaři na 39. týden císařský řez. Když mi vyjmuli Emmu z břicha, vzal manžel náš ‚luxusní‘ fotoaparát a pořídil šílený záběr, který mám teď zarámovaný v obýváku. Nikdy jsem neviděla miminko, které by bylo doslova přeložené napůl… Cítila jsem se tak zle, že moje sladká holčička uvízla v tak hrozně nepohodlné poloze, zatímco rostla a vyvíjela se v mém břiše.“

Obrat plodu zevními hmaty – co výkon obnáší a jaká je úspěšnost, že se miminko otočí?

Trvalo dva měsíce, než nohy narovnala

Lékaři ji uklidňovali, že se dítě zdá být v pořádku. Poslali je ke specialistovi, zda nejde o dysplazii kyčlí. Podezření se nepotvrdilo, Emma byla úplně zdravá holčička. Až na to, že nemohla natáhnout nožky dolů…  „Pokaždé, když jsme jí měnili plenku, museli jsme jí nožičky přidržovat," vzpomíná Kristen.

Všechno špatné je ale zapomenuto, jen ta fotografie v obýváku Kristen a jejímu manželovi Matthewovi připomíná, v jaké poskládané poloze trávila malá Emma několik měsíců. Důležité totiž je, že dnes je z ní zdravá holčička. Kristen je aktuálně znovu těhotná a prý si nemůže pomoct, ale možnosti polohy koncem pánevním se obává už dopředu.

Narození miminka v přímém přenosu! Jak probíhá císařský řez, jsme exkluzivně natočili krok za krokem
 
Témata: Porod, Příběhy, Miminko, Fotografie, Kuriozita, Císařský řez, Postižení, Kristen, Bříško, Indikace, Mimika, Babycenter, Poloha, Holčička

Video