[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
SMOOTHIE MISKA DVA V JEDNOM
Ingredience (na 4 porce): 100 g banánu, 80 g broskve, 80 g meruněk, 150 ml kokosového mléka, 20 g vanilkového proteinového prášku, vanilkový lusk, 10 g granoly, 15 g hořké čokolády, 10 g kokosových lupínků, 10 g pistácií, 10 g borůvek, čerstvá máta Postup: Banán, broskev, meruňky, kokosové mléko, proteinový prášek a zrníčka z lusku vanilky rozmixujte v mixéru. Hustou kaši pak vlijte do misky a ozdobte ji ostatními ingrediencemi. Není-li sezona broskví a meruněk, vyměňte je za mango a ananas.
TIP NA VIDEO: Podívejte se na další variantu zdravé slané svačinky.
TOASTOVÉ ROLKY
Ingredience (na 4 porce): toastový celozrnný chléb, sýr (20 % tuku), dušená šunka, papriky, řapíkatý celer, olej ve spreji Postup: Z toastového chleba odřežte kůrky ze všech stran. Můžete je usušit a později využít na celozrnnou strouhanku. Válečkem na těsto rozválejte plátky chleba na placky. Položte na ně sýr a šunku, zamotejte do ruličky a pevně přitiskněte. Pánev s nepřilnavým povrchem zahřejte a lehce vystříkněte olejem ve spreji. Na rozpálené pánvi opečte sýrovo-šunkové rolky ze všech stran dozlatova. Přidržujte je při sobě, aby se nerozlepovaly. Jakmile se sýr trochu rozteče, spoje se slepí. Podávejte s tyčinkami pokrájené zeleniny.
KRŮTÍ ROLÁDA S OLIVAMI A ZELENINOVÁ QUINOA
Ingredience (na 4 porce): krůtí prsa, 1 stroužek česneku, baby špenát, zelené olivy, quinoa, zeleninový vývar, hrášek, kukuřice, zelené fazolky, mrkev Postup: Maso podélně seřízněte tak, aby vznikl velký plát, potřete ho česnekem a osolte. Listy špenátu a olivy rozmixujte na pastu a tou krůtí plát potřete. Zarolujte a přichyťte nití nebo špejlí. Maso dejte na pečicí papír, potřete olivovým olejem a nechte péct při 160 °C asi 30 minut. Mezitím uvařte quinou v zeleninovém vývaru. Do ní nadrobno nakrájejte zeleninu. Zalijte olivovým olejem.
OMELETA Z LESA NA TALÍŘ
Ingredience (na 4 porce): cibule, 1 stroužek česneku, žampiony, listový špenát, zakysaná smetana, 2 vejce na jednu omeletu, dušená šunka Postup: Cibuli, žampiony i česnek nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji, přidejte šunku, vmíchejte špenát a prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a přidejte zakysanou smetanu s 10 % tuku. Pak rozšlehejte vejce s trochou soli. Pánev s nepřilnavým dnem potřete olivovým olejem, zahřejte a z vaječné míchaniny upečte omeletu. Naplňte pak špenátovou směsí. Je to skvělá rychlá večeře a omeleta chutná i dětem.
CARROT CAKE
Ingredience (na 4 porce): 4 vejce, vanilkový lusk, 100 g cukru, 100 g medu, 200 ml oleje, 300 g špaldové mouky, 2 kypřicí prášky, 2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 2 banány, 3 lžíce rumu, 230 g nastrouhané mrkve, 50 g nasekaných ořechů, 50 g rozinek Postup: Všechny uvedené ingredience, jak jdou za sebou, smíchejte ve velké míse. Hmotu nalijte do dortové formy a pečte v troubě předehřáé na 190 °C zhruba 15 minut. Pak teplotu zmírněte na 170 °C a pečte dalších 45 minut. Podávejte s odtučněným tvarohem.