[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Nalijte do pánve (použijte větší pánev, pokud potřebujete víc porcí) studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu, většinou stačí minutka.
Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou. Pánev osušte a na troše másla orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na středním plameni. Pak je odhrňte a udělejte si na pánvi prostor na vajíčko. Chce to trochu másla, na kterém připravíte volské oko, osolte ho a opepřete.
Špecle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda. Hotové vajíčko dejte stranou. Přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit. A nakonec je čas na zeleň – špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko. Nechte si chutnat.