Maminka.czRecepty

Nevíte, co k večeři? Tímhle děti dostanete vždycky!

redakce 21.  3.  2022
Mají spoustu tvarů, barev i příchutí. Je vcelku jedno, zda jde o špagety, penne, tagliatelle, fusilli, farfalle nebo krásně česky kolínka. Těstoviny zbožňují nejen děti, ale i jejich rodiče. Maminky především pro jejich snadnou přípravu, děti pro jejich úžasnou chuť.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Těstoviny jsou zkrátka zázrakem v kuchyni. Platí pro ně nejen „v jednoduchosti je síla“, ale i „hodně muziky za málo peněz“. Proto se tak často objevují na našich talířích. Navíc do přípravy oběda či večeře z těstovin můžete zapojit i své malé pomocníky. Nepochybně je do kuchyně nalákáte třeba na těstoviny značky Melissa ve tvaru oblíbených postaviček Tlapkové patroly, Sponge Boba a Mimoňů. Že nevíte, které jsou pro vaše nejmenší nejvhodnější? Vybírejte ty z tvrdé semolinové pšenice, protože déle zasytí, dobře chutnají a taky se jen tak nerozvaří.

Pokud se nechcete brodit záplavou receptů a rádi byste sáhli po nějakém osvědčeném, máme pro vás prověřený a malinko netradiční tip, ke kterému se budete doma rádi vracet.

Těstoviny s cizrnou a rajčaty

Na 4 porce budete potřebovat tyto suroviny: 

• 200 g cizrny v syrovém stavu či cca dvojnásobek vařené (odpovídá 1 plechovce) 

• 1 cibuli

• 2 středně velké mrkve 

• 1 jablko 

• 1 plechovku rajčat 

• cca 300 ml vody/vývaru 

• tuk dle potřeby 

• 1 lžičku sušené bazalky 

• sůl podle chuti 

• těstoviny podle potřeby (obvykle cca 100 g na porci) 

Postup:

Cizrnu si den předem namočte a další den uvařte do změknutí. V případě, že je to pro vás zdlouhavý proces, můžete koupit již vařenou cizrnu v plechovce a použít ji jako rychlovku. Vychází to o něco dráž, ale nutričně je to stále v pořádku.

Dejte vařit těstoviny. V pánvi rozpalte malé množství tuku a začněte na něm opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne chytat barvu, přidejte i nastrouhanou mrkev a oloupané a nahrubo nastrouhané jablko. Společně opečte dozlatova. Poté přidejte cizrnu, vodu, nasekaná rajčata a koření. Promíchejte a pár minut provařte, aby se chutě propojily a mrkev změkla.

Díky přítomnosti mrkve a jablka není potřeba omáčku nikterak doslazovat, ale pokud chcete, samozřejmě to udělat můžete (dobře se hodí například datlový sirup, který navíc dodá i pěknou červenou barvu).

Hotovou omáčku rozmixujte nebo rovnou smíchejte s uvařenými těstovinami a můžete podávat. Dobrou chuť.

 
Témata: Recepty, Vaření, Výživa a stravování, Dětský jídelníček, suroviny, Děti a jídlo, Večeře, Penn, Tagliatelle, Mrkev, Těstoviny, Špagety, Cizrna, Barva, Tvar, Chuť
Mohlo by vás zajímat
Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?
kog sim
Školák
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
Tyto trapasy se nám opravdu staly! Maminky přiznaly, jaké zážitky si odvezly s sebou z porodnice
redakce
Porod
Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat
Formánková Simona
Po porodu
Markéta a porod miminka koncem pánevním: V hlavě jsem měla nastaveno, že se Anežka narodí přirozeně!
Víchová Tereza
Maminka v porodnici
Maminka roku 2022: Má handicapovanou dceru a sama bojuje s rakovinou prsu. Jak to maminka Magda zvládá?
Peluhová Adéla
Maminka roku 2022
Syn se narodil hodinu po přijetí do porodnice, sama jsem mu nahmatala hlavičku: Jana se s námi podělila o porodní příběh i fotky
Formánková Simona
Vaše porodní příběhy
Jako vejce vejci? Těchto 12 dětí celebrit vypadalo ve stejném věku přesně jako jejich rodiče
Formánková Simona
Galerie
Pippa Middleton čeká třetího potomka: Co si zastánkyně zdravého životního stylu nehodlá odepřít ani u třetího těhotenství?
Mrázková Dita
Slavné maminky