Maminka.czPatchworková rodina

Nevlastní děti? Těchto 10 vět byste nikdy neměli říkat nahlas

Radka Wallerová 23.  11.  2020
Některým situacím se ve vztazích, v nichž žijí nevlastní sourozenci, prakticky nedá vyhnout. Člověk se mnohdy ocitne na hodně tenkém ledě, ani neví jak – vždyť to, co jste řekli, je přece pravda!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý vztah mívá slabá místa. Pokud se vaším partnerem stal muž s dětmi z předchozího vztahu, je hodně tenkým ledem kritika směřující k jeho potomkům. Je jedno, jestli mu vyčtete, že zdědily podivné povahové vlastnosti po něm nebo po jeho bývalé ženě. Následující reakce by vás mohla zaskočit.

A ještě většího pozdvižení se člověk může dočkat, když zkusí něco namítnout ohledně stylu výchovy nebo dokonce podotkne, že něco už zavání rozmazlováním. O slušnou hádku si pak koleduje ten, kdo chce porovnávat pozornost věnovanou dětem z různých vztahů. 

Nebo jinak, i tyhle zakázané věci samozřejmě říct můžete – jen nepočítejte s tím, že se vám dostane klidné odpovědi, která vám dá za pravdu. Pokud vás nějaké situace opravdu trápí, zkuste je otevřít a probrat, přičemž počítejte s delší a náročnou diskusí. Tak to prostě je. 

Témata: Střídavá péče, Rodičovství, Sourozenci, Dospívání, Otec, Rozvody, Puberta, Kritika, obvinění, Patchworková rodina, Partner, Vztah, Puberťačka, Rozmazlenost, Věta, Nálož, Potomek, Jídlo, Děti, Nik, Tenký led