Maminka.czŠkolák

Nezbytnosti pro prvňáčka

redakce 24.  8.  2011
Vybavení prvňáčka do školy dokáže pořádně provětrat peněženku. Ušetřit můžete, pokud se rozhodnete nakoupit vše „na poslední chvíli“ – v době, kdy většina obchodů zlevňuje. Neměli byste ale zapomínat na kvalitu, která zaručí spokojenost po celý školní rok.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak by měla vypadat ideální školní aktovka (batoh)? Pozor byste měli dát především na následující kritéria:

1. Pevná, anatomicky tvarovaná záda

2. Nastavitelné popruhy

3. Reflexní odrazky pro bezpečnost na cestě do školy

4. Hmotnost, dostatek přihrádek a odpovídající design - přeplněná aktovka by neměla vážit více než 10 % tělesné váhy dítěte

Ve zkratce

U dobrého školního batohu by neměla chybět: boční kapsa na lahev, jednoduché a zároveň praktické zapínání pro uzavírání batohu, pogumovaná rukojeť pro časté uchopení s dostatečným prostorem pro ruku, pevné dno pro lepší stabilitu a ochranu před znečištěním, pytlík na přezůvky, poutko na klíče

Kornoutový návrat

Vedle nezbytností, bez kterých se žádný prvňáček neobejde je tu populární kornout se sladkostmi. Trend, který Česká republika zažila poprvé a naposledy s filmem A zase ta Lucie (1984), je zpátky. Kromě hraček můžete do kornoutu nadělit i drobné školní pomůcky.

Co do penálu

Nenechte se zbytečně zlákat barevnou škálou pastelek a fix. Co opravdu vaše dítě při prvním vzdělávání potřebuje je opět funkčnost – tužky a pastelky by se neměly lámat (tzv. „nelámavé pastelky“), ideální je trojhranný tvar pro správné uchopení. Nezbytností je pero – zde pozor: každá škola má většinou specifické požadavky na jeho podobu. Každý penál se neobejde bez pravítka rovného i trojúhelníkového, gumy, ořezávátka a průhledného štítku na rozvrh hodin.

SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!

Témata: Děti, Školák, Praktické rady, Správné uchopení, Nezbytnost, Školní batoh, Školní aktovka