Maminka.czJen pro maminku

Nezůstaňte mimo! Buďte trendy a sexy i v roce 2021

Reklama 23.  1.  2021
Každý rok přináší do beauty průmyslu nové trendy v líčení. Ale v dnešním článku se na vše podíváme z opačné stránky: budeme se věnovat otázce, co v roce 2021 již v módě nebude.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tekutý make-up. Odborníci tvrdí, že v roce 2021 bude lepší zapomenout na tekutý make-up, který má příliš dobré krycí schopnosti. Je lepší si zvolit lehký tónovací krém, ten dokonce nemusíte aplikovat na celý obličej, stačí ho nanést pouze na problematická místa na tváři. S touto úlohou se mimochodem vyrovná i korektor. Trendem 2021 je baby skin: čistá a svěží pleť bez kosmetiky. Přírodní lesk pleti je symbolem jejího zdraví. Lehký ochranný denní krém a korektor je vše, co potřebujete. 

Konturování obličeje. Techniky konturování obličeje byly celou řadu let v líčení extrémně populární. V letošním roce však tento trend zmizí do pozadí, stejně jako strobing. Stačí, pokud v denním líčení dodáte pleti svěží vzhled pomocí tvářenky. 

Rtěnky. Samozřejmě, červená rtěnka je nesmrtelná klasika, která z módy nikdy nevyjde a aktuální bude i v roce 2021. Mezi trendy barvy se zařadily také tmavé odstíny červené a hnědé nebo nude odstíny. Na popularitě nicméně ztrácejí matné textury. Vyberte rtěnky s lesklým finišem, nebo používejte lesky na rty. 

Klepněte pro větší obrázek

Líčení očí. Základní technika líčení očí s akcentem na záhybu horního víčka zůstává trendy, pokud samozřejmě neděláte make-up ve stylu Twiggy z 60. let, i ten je nyní v módě. Na denní líčení však stačí aplikovat do záhybu malé množství stínů tmavších odstínů a dobře je rozetřít. Tímto způsobem se oči také dají vizuálně zvětšit. 

Co se týká textur, můžete používat jak krémové, tak i sypké oční stíny, nebo je dokonce kombinovat. Hlavně, aby to vypadalo harmonicky. Kouřové líčení oči je také v pořádku Pozívejte jasně barevné kombinace nebo klasické tmavší odstíny hnědé, bronzové a šedé. Kouřové oči skvěle doplní třpytky, které můžete aplikovat do vnějšího koutku oka nebo na celé pohyblivé víčko. 

Zajímavým módním trendem jsou dvojité šipky, v roce 2021 získají na popularitě. Směle experimentujte s barvami, ale nezapomínejte, že celý vzhled by měl vypadat harmonicky. 

Obočí. V letošním roce stejně jako v tom předešlém převládá přirozenost. Vizážisté říkají, že nepotřebujete mít ideální obočí, krásnější bude vaše přirozené.  Právě ono vás dělá neodolatelnou a jedinečnou. Stačí jej pročesat a zafixovat pomocí gelu na obočí. Celému looku to dodá ten potřebný šmrnc. 

Témata: Jen pro maminku