Maminka.czAutosedačky

Nová autosedačka Maxi-Cosi s vestavěnými airbagy je až o 55 % bezpečnější

redakce 18.  10.  2017
Nová inovace Maxi-Cosi představuje nový standard v dětských autosedačkách orientovaných po směru jízdy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Více než 1,25 milionu lidí po celém světě zemře každý rok v důsledku dopravní nehody. Každý den je více než 5 500 dětí vážně zraněno. Proto je použití autosedaček tak zásadní. Značka Maxi-Cosi je první, která integrovala airbagy do dětské autosedačky, takže standardní bezpečnostní opatření pro dospělé je nyní také k dispozici pro děti.

První dětská autosedačka na světě s vestavěnými airbagy snižuje působení síly dítěte na krk a výrazně zabraňuje nešťastným událostem při nehodě. Nová technologie Maxi-Cosi Air Safety® chrání batolata v autosedačce orientované po směru jízdy až o 55 % bezpečněji než děti, které jsou přepravovány v "normální" dětské autosedačce orientované po směru jízdy.

"Rodiče chtějí pro své dítě to nejlepší, zejména pokud jde o bezpečnou přepravu. Avšak automobily jsou určeny k přepravě dospělých osob, a zatímco se během desetiletí staly bezpečnější, bezpečnost dětí závisí především na právních předpisech a expertech," říká Ruud Verhagen, Libfin s.r.o., distributor Maxi-Cosi.

"Z tohoto důvodu, jako důvěryhodná značka pro mnoho rodičů, neustále hledáme inovace, které zlepšují bezpečnost dětí ve vozidlech. Za tímto účelem se vždy díváme i mimo rámec naší působnosti a hledáme nové nápady v jiných odvětvích."

Úspěšná aplikace technologie airbagů pro motocyklisty a bezpečnostní pásy v ultralehkých letadlech inspirovaly technologii Maxi-Cosi Air Safety®. Důkladný vývoj a testování vedly k této inovaci, která se stane novým standardem pro dětské autosedačky orientované po směru jízdy. Technologie airbagů Maxi-Cosi je revolučním krokem v oblasti bezpečnosti dětí a rodičům poskytuje větší jistotu.

Jak vybrat autosedačku a na co si dát pozor

Jak fungují airbagy Maxi-Cosi

Nové dětské autosedačky pracují se systémem detekce nárazů, který detekuje kolizi v 0.015 sekundách. Systém pak nafoukne airbagy umístěné v obou ramenních chráničích pásu chladným vzduchem v mžiku tak, aby se zafixovaly hlava a krk při nárazu. V dalším okamžiku se airbag automaticky vypustí.

Technologie airbagů Maxi-Cosi® snižuje sílu na obratle krku dítěte a dosahuje o 55 % větší bezpečnosti, což vede k tomu, že děti přepravované v autosedačce s airbagy budou bezpečněji chráněny než děti ve standardních autosedačkách.

Spuštění

První dětská autosedačka s airbagem je Maxi-Cosi AxissFix Air. Mimo technologii Maxi-Cosi Air Safety® je tato autosedačka otočná o 360 °, lze ji používat jak ve směru, tak i v protisměru jízdy a je vhodná pro děti od 61 do 105 centimetrů. Spuštění prodeje AxissFix Air bylo 17. října. V barvách Nomad Black, Nomad Gray a Nomad Blue.

Autosedačka, která se přizpůsobí růstu vašeho dítěte
Doživotní záruka Maxi-Cosi na autosedačky a kočárky
Proti směru jízdy tak dlouho, jak je to jen možné …
Témata: auto, Autosedačky, Nova, Max, Airbag, Celý svět, Dětská autosedačka, Chránič, Nový nápad, Bezpečnostní pás, Dopravní nehoda, Jízda, Velká jistota, NOMA, Inovace, Děti, Protisměr, Veš, Cos, Nová technologie, Dospělá osoba, Testování, Maxi Cosi, Nešťastný, Air, Autosedačky na Heureka.cz

Video