Maminka.czPrezentace klienta

Nová česko-britská základní škola Tip Toes na Vinohradech

Reklama 23.  3.  2023
Na Vinohradech v Říčanské ulici se tento školní rok otevřela nová budova česko-britské základní školy Tip Toes, kde již první žáčci úspěšně procházejí dvojjazyčnou výukou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dne 5. dubna proběhne oficiální zápis do 1. třídy, ale možnost registrace je otevřena až do konce měsíce, otevírá se tak další třída a celkově se počítá s výukou až do 5. ročníku. Nová budova se nachází v přímém sousedství již zaběhnuté mateřské školy, kterou rovněž provozuje organizace Tip Toes.       

Školy Tip Toes mají tradici od roku 2009, kdy sehraná dvojice pedagožek – matka a dcera – otevřela svoji první mateřskou školu ve Středočeském kraji a dnes již jejich čtyři školy navštěvuje skoro 300 dětí ve věku od 2 do 15 let. Školy mají přátelský a individuální přístup k žákům, kterým tak pomáhají nalézt v čem vynikají a rozvíjí jejich nadání. Výuku v angličtině i v češtině vedou kvalifikovaní rodilí mluvčí, kterým se podařilo v průběhu let sladit dvojjazyčnou výuku tak, aby děti zvládaly kombinovaný obsah těchto dvou kurikul bez obtíží. Tím, že jsou děti od útlého věku aktivně podporovány v tom, aby mluvily, psaly, rozuměly a přemýšlely ve více jazycích, se jim otevírají nové možnosti pro jejich další život.

„Dnes je po celém světě kolem 75 % dvojjazyčné či vícejazyčné populace a Česká republika se tomuto trendu postupně přibližuje, což se odráží také na poptávce rodičů právě po bilingvním vzdělání. Jsme velmi rádi, že můžeme tuto možnost nyní nabídnout i v naší nově otevřené základní škole na Vinohradech,“ uvedla Jarmila Baker, jednatelka škol Tip Toes.

Klepněte pro větší obrázek

Podle posledního průzkumu organizace Tip Toes mezi rodiči školních dětí v České republice převládá většinový názor (54 %), že dvojjazyčné vzdělání přináší lepší vyhlídky do budoucna, zejména v oblasti dalšího vzdělávání, zaměstnání, práce či studia v zahraničí a orientaci ve světovém dění. Jako velmi přínosné ho rodiče často hodnotí rovněž z pohledu celkového rozvoje dětí a kulturního a společenského obohacení. Roli rodilého mluvčího při výuce cizího jazyka pak vnímá jako nutnou až 90 % českých rodičů a individuální přístup při výuce si pro své děti přeje 82 % rodičů. Při hodnocení hlavních priorit v rámci celého vzdělávacího procesu dětí rodiče z velké většiny (75 %) uvádějí, že nejdůležitější jsou pro ně kvalitní učitelé s pozitivním přístupem.

„Preference rodičů bedlivě sledujeme a snažíme se je co nejvíce reflektovat v rámci naší výuky a vzdělávacího přístupu. Vidět děti rozvíjet se a osobnostně růst ve více jazycích je něco úžasného a jsme rádi, že se nám s týmem našich učitelů daří vytvářet prostředí, které dětem poskytuje jak jistotu, tak také inspiraci a napomáhá jim rozvíjet jejich osobní talent,“ uzavírá Jarmila Baker.

Chcete se zúčastnit zápisu dne 5. dubna nebo máte zájem o nezávaznou individuální návštěvu ZŠ Vinohrady? Navštivte webové stránky: www.tiptoes.cz nebo pošlete email na: admissions@tiptoes.cz či volejte 732 479 747.

Témata: Reklama, Prezentace klienta, Základní škola, cizí jazyk, angličtina