Maminka.czZdraví

Nová plavací poradna je tu! Poradíme, vysvětlíme, uklidníme

redakce 27.  9.  2012
Mé miminko se na kurzu nechce potápět, mám ho nutit? Lektorka plavání chce, abych se potápěla spolu se synem; ten je nadšený, já zoufalá! Jaký plavecký způsob učit jako první? Synovy jsou 2 a plave úplně sám, je plavecký talent? V naší nové poradně vás zkušená lektorka plavání nejen VYSLECHNE, ale hlavně PORADÍ!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V nové poradně zaměřené na plavání miminek, batolat, předškoláků i školáků se na vaše zvídavé otázky těší dlouholetá instruktorka dětského plavání a externí redaktorka Maminky v jedné osobě.

Martina Machová je lektorkou kojeneckého plavání, učitelem plavání C a má též osvědčení jako Plavčík – Záchranář III. Martina tedy plave jak s maličkými miminky, tak i s předškoláky a školáky. Řadu let působí ve Studiu Motýlek v Letňanech a v posledních letech též v Rodinném centru Čtyřlístek v Petrovicích. O svou kreativitu, zkušenosti, erudici i humor se dělí se svými dětskými klienty nejen ve vodě, ale také ve svých článcích se čtenářkami Maminky.

KOMU v poradně PORADÍME?

Poradíme všem!Nejen rodičům, kteří zatím o nějakém plaveckém kurzu pro své dítko pouze uvažují, ale i rodičům dětí, kteří již plavat chodí, nebo se prostě jen rozhodli, že občas zajdou do bazénu a dítko s vodou postupně spřátelí.

  1. Poradíme rodičům těch úplně nejmenších miminek, které „plavou “ s instruktorkou buď doma ve vaně, nebo ve speciálně upravené vaně v některém z dětských plaveckých klubů.
  2. Poradíme i rodičům nezbedných batolat, zvídavých předškoláků a malých školáků.
  3. Pomůžeme radou, tipem či konkrétním doporučením, pere-li se s vodou váš přemoudřelý „puberťák“ nebo dokonce vy sama.

Tematický okruh otázek se tedy může směle rozlít do mnoha směrů…

JAKÉ typy dotazů se objevují NEJČASTĚJI?

  1. Chodím s 10 měsíční dcerkou na kurzy kojeneckého plavání, dcera se odmítá potápět. Co s tím? Máme pokračovat?
  2. S ročním synem stále cvičíme Vojtovu metodu, může chodit plavat?
  3. Nebude mít mé miminko při pravidelném plavání problémy s oušky?
  4. Syn chodí už rok plavat se školkou, nic se nenaučil, vody se bojí a ve stanovený den nechce do školky. Máme pokračovat? Myslím, že je důležité, aby uměl plavat.
  5. Může chodit plavat i dítě s atopickým ekzémem?
  6. Má dcerka je velmi hubená a ve vodě je jí během chvilky zima, uvažuji o koupi dětského neoprenu, nebude jí při plavání vadit?
  7. Je lepší kruh nebo rukávky?
  8. Moje dvouletá dvojčata milují vodu, chodí na kurz plavání, potápí se, skáčou, ale na dovolené odmítaly vlézt do moře, nebo se jen k moři přiblížit. Je to normální?
  9. Nemůže mít dcerka z plavání gynekologické problémy? Sama jsem v tomto ohledu velmi citlivá a bojím se, abych jí neublížila.

„Milé maminky, babičky, tetičky a třeba i chůvičky, těším se na vaše dotazy a třeba se s některými z vás na plaveckých kurzech potkáme a probereme vše z oka do oka.",
Vaše Martina Machová

Témata: Zdraví, pořad, Plavání s dětmi, Úklid, Nova, Pořadí, Pravidelné plavání, Plavecký klub, Martina Machová, Neopren, Čtyřlístek, Malý školák, Dětské plavání, Poradna, Pór, Plavčík, Úklidové pomůcky na Heureka.cz