Maminka.czPorod

Nuda nuda, šeď šeď? Nenechte se udolat stereotypem!

Josef Kraus 19.  2.  2012
Nuda nuda, šeď šeď? Nenechte se udolat stereotypem!
Dlouholetý vztah po čase velice pravděpodobně propadne v rutinu, stereotyp a nudu, pokud nezačnete aktivně vyhledávat možnosti pro aktivnější přístup ke společnému životu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jste se svým protějškem (manželem, partnerem) pět, deset, dvacet let? Pak jistě cítíte, že to není takové, jako když jste se poznali. žili aktivním životem, všude byla cítit touha a vášeň. Místo toho každý chodíte do práce, pak nakoupíte, přijdete domů, uděláte si své povinnosti, rozvalíte se na gauč u televize a hotovo.

Řešíte spolu problémy denního života, finanční záležitosti či výchovu dětí. Sex je v lepším případě jednou za týden, v horším v měsíčních intervalech. Myslíte si, že to tak k životu patří? Samozřejmě, že ne. I dlouhodobý vztah se dá udržovat aktivní. Stačí jen mít potřebnou vůli a nápady.

Společný čas

Základem k tomu, aby vztah nevyšuměl, je co největší aktivní trávení volného času společně. Zvláště pokud už pracovní život upadl do rutiny, nesmíte dopustit, aby se do ní dostal také život osobní. Důležité ale je, aby takto trávený čas byl pestrý. Neznamená to, že byste se nemohli sem tam večer podívat na televizi.

Podstatné je, abyste jednu a tutéž činnost neprováděli každý den pořád dokola. Jednou sledování televize, jednou výlet do města, jednou zajít na dobrou večeři, jednou do kina či divadla. Klidně si vedle sebe i jen tak čtěte, diskutujte, hrajte hry atd. Nabídka možností je široká, využijte ji celou.

Společný zájem

Každý vztah se dříve či později začíná přesouvat z milenecké fáze do fáze partnerské až kamarádské. To v lepším případě. V tom horším se místo přátelství dostaví nezájem a letargie. Z toho důvodu je třeba nalézt něco, co vás bude pojit i nadále po vyprchání prvotní vášně.

Dokážete-li najít zálibu či koníčka, který vás oba baví a zajímá, můžete jej provozovat s nadšením oba zároveň, čímž vyplníte společný volný čas, budete nuceni k vzájemné kooperaci, sdílení prožitků a radosti. Může se jednat o sport, cestování, chování zvířat, sbírání nejrůznějších předmětů, práce na zahrádce atd.

Změna prostředí

Lidi ze stereotypu života velice účinně vytrhne změna prostředí. Ta může být buď krátkodobá, nebo dlouhodobější. Mezi ty krátkodobé lze řadit různé výlety a dovolené. Výlet o víkendu, romantický pobyt v hotýlku, termálních lázních apod. To dokáže zase na nějakou dobu odvrátit zevšednění.

Ještě účinnější je dovolená, která vás na týden či dva dostane mimo realitu všedního dne. Samozřejmě může být pro mnoho párů náročné být nonstop spolu, ale o to lepší bude návrat zpátky do zaběhnutého stavu. Dlouhodobější změnou prostředí se myslí kompletní přestěhování, letní pobyt na chatě atd. To je však už krajním řešení problémů s nudou.

Okořeňte si pobyt v posteli

Klíčovým faktorem pro ozvláštnění vztahu je samozřejmě sexuální život. Zprvu bouřlivé postelové hrátky se po několika letech nutně uklidňují. Je proto nasnadě je poněkud okořenit. Delší vztah je k tomu příhodný, protože se s partnerem více znáte, důvěřujete si a spíše jeden druhému otevřete tajné komnaty vlastních sexuálních fantazií.

ČTĚTE TAKÉ: 5 dobrých důvodů, proč je kamarádka víc než chlap

Snažte se spolu komunikovat, dozvídat se o potřebách a touhách toho druhého a experimentujte. Nezavrhujte nápady, které se vám zpočátku nezdají. Vyzkoušejte a posuďte, jestli se vám líbí, jestli je snesete proto, že se to líbí partnerovi, nebo to pro vás není.

Díky tomu se udržíte ve střehu a váš sexuální život jen tak nezevšední. Vždy je něco, co můžete zkoušet, vždy se najdou nějaké novinky v sexshopu, vždy se můžete nechat inspirovat nějakým zajímavým erotickým filmem. Pokud je vůle a chuť, nudy v posteli se nedočkáte.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Láska a vztahy, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Chování a vztahy, Nejrůznější předmět\, Nejrůznější předměty, Nuda, Den života, Stěr, Erotický film, Manžel partner, Přestěhování, Aktivní trávení, Společný zájem, Sed