Oblastní nemocnice Náchod a.s.

9. 8. 2009 19:57
Na náchodskou porodnici jsem slyšela různé názory, ale když jsem se tam v 36.týdnu těhotenství dostala, věřila jsem, že vše bude v pořádku a hlavně jsem doufala, že mě nebudou převážet jinam. Předčasnému porodu již nešlo zabránit a i když se jednalo o první porod, po odtoku plodové vody se syn narodil asi za 2 hodiny. I přesto, že byla sobota, přišel k porodu primář dětského oddělení a vše bylo připraveno k urychlenému převozu novorozence do specializovaného zařízení. Každá maminka si dokáže představit to neskonalé štěstí a radost, když se syn narodil zdravý (apgar skóre 9,10,10). Vzhledem k následným problémům s kojením syn zhubl z 2,5 na 2 kg, ale všechny sestřičky se mi snažily pomoct, některé v rámci svých povinností, jiné byly velmi příjemné a trávily se mnou i jinými maminkami spoustu času, pomáhaly s kojením i v noci. Také jsem ocenila, že nemocnice nakupuje mateřské mléko a vůbec nechápu mámy, které hned po porodu řekly, že kojit nebudou a nutily sestřičky, aby jim daly umělé mléko a lahvičky. Za 14 dní pobytu jsem tam zažila různé situace, ale rozhodně nemohu říct nic negativního na nemocnici a její zaměstnance.
sfinxx 21. 9. 2009 20:55
Náchodskou nemocnici můžu hodnotit jen a jen kladně.Rodila jsem zde své druhé dítě a porod i pobyt byl naprosto skvělý..
luca 5. 1. 2010 14:41
Moc děkujeme za milé a vlídné jednání při porodu, kde nám pomáhala s velkou péčí asistentka Hanka Macková a pí doktorka Lucie Jáklová. Díky jejich profesionálnímu jednání se nám zde 18.12.2009 narodil zdravý syn, kterému se na svět nějak nechtělo, tak jsme si všichni dost užili. Ostatní asistentky a doktoři byli všichni také moc milí a ochotní. Sestřičky na novorozeneckém odd. se pečlivě starají o miminka a všem vždy rádi poradí. Po rekonstrukci je porodnice v Náchodě opravdu místem, kde se člověk cítí dobře. Přesto, porovnám-li s moderní porodnicí v Trutnově, kde se narodil náš první syn, musím říci, že nejdůležitější je vždycky lidský přístup (jak pacienta, tak lékařů) a pokud bych si měla vybrat dnes, pojedu rodit určitě zase do NÁCHODA a doporučuji to všem maminkám v okolí <3 <3 <3
Maruska123 20. 2. 2010 18:55
Dne 24.1.2010 se nám v Náchodské porodnici narodila zdravá a krásná dceruška.Už od našeho příjezdu vše probíhalo úžasně.Veškerý personál během porodu i po něm byl skvělí.Nemohu si na nikoho a nic stěžovat.Všichni velice ochotní a milý.Z porodu a pobytu v této porodnici mám jen a jen krásné vzpomínky.Vřele všem budoucím maminkám doporučuji.
telka 13. 3. 2010 15:14
Narosil se mi syn25.2.2010 v náchodské porodnici,vše proběhlo suprově,chtěla bych všem poděkovat jak během porodu tak i po něm.Všichni byli milý a vstřícný,nemohu si na nikoho stěžovat všem doporučuji všem maminkám
skjitka 19. 3. 2010 11:00
Tak taky přidám jedno skvělé hodnocení, porodila jsem tam sice již před 4 lety, ale stále vzpomínám v dobrém. Bylo to sice ještě před rekonstrukcí a porod jsem neměla zrovna ukázkový- nakonec zkončil císařským řezem, ale všichni se chovali ochotně a mile a celou tu dobu se o nás starali výborně. Bohužel 2 syna jsem musela rodit v HK, ale kdyby to jen trochu šlo určitě bych se zase vrátila do Náchoda. Takže jednoznačně doporučuji.
Hana 31. 3. 2010 15:20
Rodila jsem v náchodské porodnici dvakrát (jednou před rekonstrukcí a jednou po ní, jednou císařem a jednou klasicky) a musím jen a jen chválit. Porodní asistentky, sestřičky, lékaři všichni moc milí, ochotní, chápaví. Pan Primář Střecha má kolem sebe opravdu výborný tým a může být právem na ně hrdý. Kdybych šla znova, tak jedině do Náchoda!
Monika 22. 9. 2010 06:25
Rodila sem v nemocnici Náchod a je to to nejlepší co jsem mohla udělat. Jsem až od Prahy, takže jsem nejdříve chtěla rodit v Nymburce, protože to mám úplně nejblíž, ale tak otřesné chování jsem nikdy nezažila a jelikož máma bydlí v Jaroměři rozhodla jsem se po blízkém průzkumu pro Náchod. Tak lidský až domácí přístup jak panů doktorů tak sestřiček Vám pobyt zpříjemní. Hlavně musím poděkovat panu doktorovi Doležalovi a sestřičce Anně Rydlové, protože jen díky nim jsem porod zvládla. Kdybych měla vypsat vše, tak se to sem ani nevejde, takže prostě a jednoduše porodnice Náchod je BÁJEČNÁ. Ještě jednou jim za vše děkujeme a všem nastávajícím maminkám tuto porodnici mohu jen a jen doporučit.
1. 10. 2010 13:47
Před 3 lety se mi v náchodské nemocnici narodil předčasně syn, ale mohli jsme tam zůstat a byla jsem za to všem lékařům vděčná. Letos nastal druhý porod bohužel ještě dříve, takže mě z Náchoda museli poslat do Pardubic a řeknu vám, že to bylo strašné zklamání. Každý den jsem vzpomínala na krásnou náchodskou porodnici, kde na mě byli všichni milý a nadstadardní pokoj byl skutečně nadstandardní a ne jen jednolůžkový, jak tomu bylo v Pardubicích, kde sice bylo o malého výborně postaráno, ale mě se tam nelíbilo ani trochu.
beky 4. 11. 2010 23:09
Ahoj maminy.jestli se nektera chystate rodit v Nachode tak musim jen doporucit.Rodila jsem tam pred rokem a byla jsem plne spokojena Porod probehl bez komplikaci.Vsechny doby porodni jsem zvladla za 11.5 hod a muj velky syn 4030kg 52cm vykoukl na svet do krasneho prostredi.Mela jsem stesti,ze byl volny nadstardatni pokoj...takze uplna spokojenost.Personal na sestinedeli byl taky super.
13. 11. 2010 07:46
V porodnici v Náchodě jsem rodila letos v únoru 2010, miminko se narodilo na 36 týdnu těhotenství, chlapeček byl sice malinký, ale nejvíce jedl 2470 g a 46 cm, rodila jsem sice v noci, ale přístup lékařů a sestřiček je úžasný, vše vysvětlí a poradí.Všem lékařům a sestřičkám moc děkuji za pomoc a podporu.
11. 3. 2011 23:16
jsem v porodnici Náchod syna před 10lety ještě něž to bylo vše nové a krásné,ale nějak to neubralo na ochotě lékařů a sestřiček.Jinak první dvě dcery jsem ještě odrodila v Broumovské porodnici než nám ji tady zrušili a byly všichni také moc skvělý.
coraa 18. 6. 2011 14:06
Četla jsem vaše příspěvky.Moc mě překvapily,protože na náhodskou nemocnici a hlavně porodnici jsem nic dobrého neslyšela.Jen že je tam velka umrtnost,a doktoři to moc nezvladají.Můj první syn se narodil předčasně v Pardubicích,kdy porodnice byla před rekonstrukci(a provizorně byla udělana na stare chirurgii). Když jsem koukala na fota a porovnavala,tak náchodská porodnice se mi libí víc.Pardubickou novou jsem neviděla.Tak nevím.Blíž mám Náchod (20km),Pardubice jsou (90km) termin mám v prosinci,takže stejně dopadne Náchod,jen se trochu bojím.A nevim jak to zkousne muž,ten chtěl Pce.Jenže jak já říkám:nikdo neví kde budu když to příjde,a pojedu tam kde to bude nejbíž.
23. 2. 2012 20:05
Před skoro osmi měsíci se nám narodil chlapeček v Náchodské porodnici, přístup lékařů a sestřiček jak na porodním sále tak na oddělení šestinedělí je super.Jinam bych rodit nejela.Můžu všem doporučit.
30. 10. 2012 08:23
Porodnici v Náchodě můžu jenom chválit.Ještě jedna novinka za přítomnost tatínka u porodu se neplatí!!!
31. 1. 2013 09:03
Porodnici v Náchodě mohu jenom doporučit!! Rodila jsem zde v listopadu 2011. Měla jsem rizikové těhotenství, mám vadu srdce, moje gynekoložka chtěla abych rodila v HK ale tak se mi to nelíbilo, ten přístup je to tam jak na běžícím pásu a navím jsem z Náchoda a tam by za mnou nechodil přítel každý den... Vydupala jsem si Náchod, řekli mi že to zvládnou a nelituji. Porodní pokoje jsou zvlášť, žádné boxy s plentou. Měla jsem pokoj s vanou, kterou jsem využívala. Bylo to spíš jako ,,rodinný porod", byli jsme s přítelem o samotě, asistentka přišla vždy jen natočit monitor a když se něco dělo, přítel pro ni skočil, byla na sesterně asi 5 metrů od nás. Jsou zvyklý pracovat s porodním plánem, mě se z něj splnilo téměř vše. Asistentka i lékařka byla moc milá, s lidským přístupem. Jednaly se mnou jako s osobou sobě rovnou. Však také když byly dcerce 3 měsíce, šli jsme ji paní doktorce ukázat a za vše ji poděkovat. Jinam bych rodit nešla. Dětské sestry na šestinedělí taky suprové. Člověk mohl přijít třeba ve 3 ráno a ochotně poradily, pomohly, vysvětlily. Tuto porodnici všem vřele doporučuji. Teď před 14 dny tu rodila má sestřenka a taky byla spokojená.
??? 6. 3. 2014 20:19
ahojte jsem prvorodička a nejspíš pujdu rodit taky do nachoda :) jen bych se chtela zeptat jaky to tam je :) a jestli se platí neco kdyz chci aby byl u porodu přitel otec dítěte :) a taky jestli se platí pořad ta 100vka za ted den v nemocnici .. slysela sem totiz ze to vse je zrušeny tak bych chtela vedet jak to opravdu je hlavne v tom nachode :) dekuji :)
Terez 29. 5. 2014 14:36
Byla jsem prvorodička a rozhodla se pro náchodskou porodnici a musím jí vřele doporučit. Rodila jsem 9.5.2014 Přijímala nás porodní asistenka(bohužel si nepamatuji jména), ta s námi vše sepsala(je to teda papírování ) a pak mě vyšetřovala mladá doktorka a taky moc milá. Přítel byl celý den se mnou na porodním sále, měli jsme soukromí, jen nás občas přišla zkontrolovat, celý den k dispozici sprchu(doporučuji) a u porodu byla taky mladá lékařka a taky moc milá a vše bylo super(v rámci možností) když se malá narodila, tak ji jen rychle zkontrolovali pediatří a pak mi ji položili na 2h na prsa přímo na porodním sále a nechali nás tam s tatínkem o samotě. Byla jsem na nadstandartním pokoji, dětstští doktoři byli vše mladé doktorky a výborné, sestřičky taktéž, malou jsem měla stále u sebe i přes noc, jen po porodu abych si odpočinula mi ji asi na 4h vzali. Opravdu jsme s přítelem byli moc spokojeni jak s chodem porodnice tak s personálem. Jen jedinné co, tak doporučuji, aby vám rodina nosila jídlo. Jsou to příšerné blafy, já tam nesnědla jediné jídlo to si myslím že by s tím měli něco udělat. Každopádně od nás má náchodská porodnice 1* přeji rychlé porody a zdravá miminka
Jana 13. 3. 2018 20:37
Lucie 30. 7. 2015 17:33
Rodila jsem v Náchodské porodnici v létě 2009 a spokojená jsem nebyla. porodní asistentka nepříjemná, vůbec nic nevysvětlili na to že jsem byla prvorodička, rodila jsem v 36 týdnu, malá zhubla z 2020g na 1800g s kojením taky žádná pomoc. Nakonec mě propustili po třech týdnech protože měli plno a potřebovali mou postel, malá měla 2350g. Teď jsem rodila v Podolí a moc spokojená
5. 2. 2016 20:17
Jennie 8. 4. 2016 16:20
Dobrý den, v Náchodě jsem rodila více než před rokem a musím říct, že jsem byla velice nespokojená a během toho času, co uběhl, se mi v hlavě rozleželo dost věcí. A musím říct, že Náchodská nemocnice by rozhodně neměla mít titul Baby friendly hospital (to je totiž to jediné, co má s tím titulem společného, název).
Musím začít ale od začátku.
Už před porodem mi udělali bez upozornění a bez zeptání Hamiltonův hmat. Porod mi vyvolávali v podstatě zbytečně pouze kvůli odhadu vyšší porodní váha (odhadovaná váha 3800g). Během těch 24 hodin od podání tablety na zrání porodních cest, 2 tablet na vyvolání, víc jak 12 hodin pumpování oxytocinem a několika dávkami epidurálu (čímž se snažili porod urychlit jak nejvíc to šlo) mi ještě ke všemu udělali nástřih hráze, který jsem nechtěla, a tlačili mi loktem na břicho (sám pan primář osobně). Nedodrželi zlatou hodinku, ani nenechali dotepat pupečník, miminko hned vzali, šli umýt a až po všech jejich procedurách mi ho přinesli na pomazlení. Ještě si ho pak odnesli na sesternu, prý abych se vyspala (ikdyž jsem protestovala).
V rámci podpory kojení mně potěšilo, že byli proti dudlíkům, ale tím to končilo, zvlášť jedna sestra mně chodila kontrolovat, jestli nekojím mimi víc než je zdrávo, ale na odsavačku mně hnala několikrát denně (to nejlepší je přece ale přikládat) přičemž jsem kojení musela skoro vždy přerušit, protože jsem musela být na sesterně včas, nejsem přece jediná maminka, co chodí na odsavačku. A úplně nejvíc mně dostala jedna mladší sestra, díky které jsem u kojení trpěla ještě 2 měsíce, protože mi "poradila", abych si odsavačku dala na stupeň 6. Až jedna maminka odpoledne mi řekla, že je to hrozně moc a nediví se, že mně z toho prsa bolí (únosný je totiž stupeň 3). Takže za mně opravdu propadák, sestry neee moc příjemné a rozhodně by měly místo klídku u kafíčka (což jsem je nachytala pravidelně, když jsem něco potřebovala hned několikrát) začít se samovzděláváním.
Ten nejlepší den nastal, když mně pustili. To bylo do slova a do písmene vysvobození...
Barbora 24. 2. 2018 20:53
Za mě tedy Náchodská porodnice rozhodně NE!
pozor Grr
Anet 18. 6. 2018 11:28
Já jsem v Náchodě rodila od roku 2010 už 3x a jsem naprosto spokojená. Je to všechno o lidech, s někým si prostě nesednete a blbce můžete potkat kdekoli, ale já se s tím tady nesetkala. Všechno bylo super a kdybych měla ještě miminko,tak bez váhání zase Náchod.
Maminka S 7. 9. 2018 14:18
Za mě Nachodska porodnice NE!! Většina těch sestřicek na oddělení po porodu se chovaly opravdu neskutečně hrozně !!!!! Nikdo není dokonalý ale ony nejspíš ano !!!!!
25