Maminka.czZdraví

Obnova suchých a poškozených vlasů v domácích podmínkách

Reklama 16.  7.  2020
Lesklé, zdravé a krásné vlasy jsou výsledkem kvalitní domácí péče, která zahrnuje spoustu kosmetických přípravků – šampon, kondicionér na vlasy, balzám, masku, tepelnou ochranu, peeling na pokožku hlavy a další. Mezitím obnova suchých a poškozených vlasů doma je snadno proveditelný úkol, pokud k tomu přistoupíte komplexně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak pochopit, že jsou vlasy poškozené?

Obnova suchých a poškozených vlasů by měla být provedena, pokud se objevily následující příznaky:

  • křehkost a lámavost
  • nedostatek lesku
  • roztřepené konečky
  • pomalý růst vlasů

Při výběru přípravků pro péči o vlasy však věnujte pozornost stavu pokožky hlavy. Majitelům suché pokožky hlavy a lámavých vlasů se doporučuje používat k péči šampon a balzám. Pokud máte mastnou pokožku hlavy, ale vaše vlasy jsou suché a poškozené, můžete postup péče rozdělit do dvou fází: kořeny umyjte šamponem pro mastné vlasy, konečky naopak šamponem pro suché vlasy. Také nezapomeňte použít kondicionér na vlasy pro výživu slabých konečků.

Jak zabránit dalšímu poškození?

Měli byste učinit potřebná opatření, aby vlasy rostly rychleji a zůstaly dlouho zdravé. Za prvé, neměli byste používat vysoušeče vlasů a žehličky, které poškozují vlasy kvůli vysokým teplotám. Pokud se bez nich neobejdete, měli byste si koupit speciální ochranné přípravky. Obnova suchých konečků vlasů není možná, pokud již jsou roztřepené - pryč s nimi!

Klepněte pro větší obrázek

Při další péči byste měli na vlasy nanášet speciální pečující prostředky nebo výživné oleje, abyste se třepení vyhnuli. Zbavte se plastových hřebenů a kartáčů a pořiďte si profesionální kartáč na vlasy. Dlouhé vlasy lze také pečlivě rozmotat přírodními dřevěnými hřebeny. Mokré prameny by se vůbec česat neměly. Kromě toho se pokuste minimalizovat použití vlásenek, tuhých gumiček do vlasů a sponek.

Nezapomínejte, že je nutné sledovat svůj zdravotní stav. Jezte rozmanitou stravu, která obsahuje bílkoviny, zdravé tuky a vlákniny - maso, ryby, mléčné výrobky, čerstvé ovoce a zeleninu. Zlepšete svůj spánkový režim a snažte se vyhýbat stresu, pokud je to možné.

Domácí péče a obnova suchých a lámavých vlasů

V každodenní péči dávejte přednost kosmetice s přírodním složením. Všimněte si rakytníkového, mandlového, broskvového a arganového olejů, stejně jako různých bylinných odvarů. Výživné šampony s obsahem olejů se dobře vyrovnávají s obnovou suchých vlasů doma: musí se nanést na mokré vlasy, napěnit a důkladně opláchnout vodou. Pamatujte si, že výrazné změny teplot nesvědčí vlasům, proto je neopláchnujte horkou vodou. Zvlhčující balzám nebo kondicionér pro suché vlasy pomůže posílit účinek šamponu. Vyživuje čisté vlasy aktivními složkami, díky čemuž budou lesklejší, hladší a poslušnější - nyní bude mnohem snazší je česat.

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz