Maminka.czGalerie

Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

redakce 3.  1.  2021
K jídlu zbytky po dětech, nedostatek spánku a dětské oblečení, které je miminům pořád velké, pak chvíli akorát a pak zase hned malé. Tak vidí mateřství výtvarnice Natasha, žijící v Nizozemsku. Její postřehy nás baví!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Natasha, která na sociálních sítích vystupuje pod nickem Heartily Art, je mámou dvou malých holčiček. A odreagovává se tím, že kreslí každodenní situace ze svého života. 

Natashiny kresby jsou vlastně uklidňující. Sice zachycují poněkud úmornou a chaotickou stránku rodičovství, ale jelikož tak činí jemný stylem a v teplých barvách, vlastně dávají naději, že nakonec bude všechno v pořádku. 

Manuál k dítěti? Tady máte vtipný návod, jak se nikdy nestarat o miminko

Výtvarnice se narodila a vyrůstala v Brazílii, ale posledních deset let žije v Nizozemsku. S manželem holandsko-iránského původu tvoří vážně pestrou domácnost. Žijí v malém městečku na východě země, s ani ne čtyřletou Madeline a dvouletou Livií. 

„Během mateřské dovolené s druhu dcerou jsem se točila jen kolem dětí. Bylo samozřejmě fajn se jim věnovat, ale toužila jsem po tom dělat taky něco kreativního," vysvětlila Natasha webu Bored Panda, proč se rozhodla kreslit. 

Poznáváte se? Kreslířka dokonale vystihuje, jak vypadá život ženy s malými dětmi!

Nejdříve si různé vtipné situace a postřehy zapisovala, občas je sdílela s přáteli, kterým přišly vtipné. Pak se rozhodla je kreslit a pak si, vlastně zničehonic, vytvořila účet na Instagramu. Dnes ji tam sleduje přes patnáct tisíc lidí. 

„Péče o malé děti je velmi náročná, proto se snažím vtipným způsobem ilustrovat situace, s nimiž se každý den potýkáme. Kreslení mi pomáhá překonat některé náročné okamžiky a jsem šťastná, pokud pomohou i ostatním rodičům," řekla s tím, že se nechce zařadit mezi matky, které si na všechno včetně dětí dokola stěžují. Spíše se i náročné situace snaží ukazovat jako něco, čemu se dá zasmát. 

VIDEO: Tahle máma taky zachycuje realitu rodičovství

GALERIE: Sourozencům vstup zakázán! Reakce dětí na nového člena rodiny vás pobaví
Dojemné, syrové, lidské. Nahlédněte do největší galerie porodních fotek!
Témata: Galerie, Mateřství, Instagram, Spánek, Mateřská, Maminky ve světě, Panda, Reál, Mater, Mimino, Jídlo, Realita, Dětské oblečení, Nizozemsko, Írán, Brazílie, Jed, ČEZ, Bored panda, Výtvarnice, Nick