Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: 5 receptů na rychlé večeře, které zahřejí a zasytí

vas 10.  2.  2025
Jídla na vrcholu zimy by měla být sytá, plná chutí a živin, aby zahřála a dodala dost energie. Zkuste vydatnou toskánskou polévku, těstoviny se smetanou, pikantní zeleninové karí nebo dokonalé smažené toasty se spoustou sýra. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: KUŘECÍ PRSA HASSELBACK

4 porce, příprava: 15 minut + 15 minut pečení

Suroviny: 

  • 2 rajčata
  • ½ menší cukety
  • 1 červená cibule
  • 4 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 1 jarní cibulka
  • 150 g řeckého jogurtu
  • pečivo k podávání
  • sůl a pepř

Postup: 

Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili asi do dvou třetin masa. Ve třech lžících olivového oleje rozmíchejte provensálské bylinky a čerstvě namletý pepř a maso dobře potřete, nesolte. Zářezy naplňte pokrájenou zeleninou. Kuřecí prsa naskládejte do pekáče a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 10–15 minut, délka pečení závisí na velikosti masa, díky zářezům se propeče dříve. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a vmíchejte do jogurtu spolu se lžící olivového oleje, solí a pepřem. Hotová kuřecí prsa osolte a podávejte s jogurtovou omáčkou a pečivem.

Tip: Zářezy v mase můžete naplnit také směsí bylin nasekaných a rozmíchaných v olivovém oleji, maso krásně provoní.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Jídelníček, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Vaření pro rodinu, suroviny, Chuť, Sezam