Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: 5 receptů na večeře, které uvaříte do 30 minut. Kuře ve smetanové omáčce a další pochoutky

vas 21.  10.  2024
Nemáte čas trávit hodiny u plotny, ale chcete připravit chutná a pestrá jídla pro svou rodinu? Vyzkoušejte tyto jednoduché recepty, které zvládnete uvařit do půl hodiny. Od krémového kuřete s parmazánem až po svěží filety ze pstruha s čočkovým salátem, tyto pokrmy potěší vaše chuťové buňky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

4 porce, příprava: 30 minut

Suroviny

  • 4 ks kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 1 lžička uzená paprika - koření
  • 2 stroužek česnek
  • 3 lžíce sušená rajčata naložená v oleji
  • 2 lžička dijonská hořčice
  • 300 ml smetana
  • 3 hrst baby špenát
  • 1 hrst strouhaný parmazán
  • sůl
  • pepř mletý

Postup

Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a prsa zprudka opečte z každé strany asi 2 minuty. Přendejte je do zapékací mísy a dejte dopéct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 5–6 minut. Do výpeku v pánvi přidejte lžíci oleje, vsypte nasekaný česnek, sušená rajčata pokrájená na kousky, hořčici a krátce orestujte. Vlijte smetanu, přidejte špenát (pokud máte větší listy, natrhejte je a zbavte tuhých stonků) a omáčku přiveďte k varu. Pouze krátce prohřejte, vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa dejte do omáčky a podávejte s pečivem.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Nebo si připravte jednoduché kuře na paprice podle videa. 

Témata: Recepty, jídlo, Časopis F.O.O.D., Vaření, Vaření pro rodinu, Pánev, Pepř, Lžíce, Filet, Sůl, Recept, Olivový olej, Parmazán, Smetanová omáčka