Maminka.czVýživa a stravování

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které nadchnou celou rodinu

Jana Vašáková vas 6.  5.  2024
Zajímavá večeře může být hotová dřív, než si děti napíšou úkoly. Překvapte rodinu slanými šátečky, rafinovanými toasty, rybou nebo tortillami se zelím a masem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Mořský vlk s fazolkovými bramborami

4 porce, 30 minut

Potřebujeme: 2 větší morčáky (mořský vlk), zelený pepř ve slaném nálevu, koriandr, sůl a pepř, olivový olej, 500 g brambor typu A, 4 jarní cibulky, 250 g zelených fazolek, petrželka na ozdobu

Rybu očistěte, přendejte do pekáčku a svrchní část kůže zlehka nařízněte. Vetřete slitý a nadrcený zelený pepř, nasekaný koriandr, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Brambory i se slupkou vařte 15 minut. Pak slijte, nakrájejte na kolečka a na olivovém oleji je orestujte společně s nasekanou jarní cibulkou a zelenými fazolkami. Dochuťte solí a pepřem, na talíři ozdobte ještě petrželkou.

Klepněte pro větší obrázek

Nebo zkuste recept podle videa: Pstruh na másle s kmínem

Témata: Recepty, Rodina, Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Tortilla, Vejce, Červené zelí, Gnocchi, Fazolka, Svrchní část, Olivový olej, Mořský vlk, Zelí, Kaz, Cibulka, Rukola, Večeře, Listové těsto, ČTVRTEK, Věc, Pecorina, Pepř, Pátek, Sůl, Jarní cibulka

Video