Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří s příchutí jara. Pochutná si na nich celá rodina

vas 13.  5.  2024
Máte chuť na lehké jídlo plné svěžích chutí? Připravte si některý z následujících receptů. Tyto pokrmy dodají celé rodině energii, ale i potřebné vitaminy a minerály. Navíc jejich příprava nezabere celý večer.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Polévka z pečené zeleniny

Suroviny

  • 400 g kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastinák)
  • 0,5 ks květák
  • 2 ks cibule
  • 1 ks česnek palice
  • olivový olej
  • 1 hrst semínka slunečnicová a sezamová
  • petrželka hladkolistá
  • 750 ml zeleninový vývar
  • chilli sušené, k podávání 
  • sůl a pepř

Postup: Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte cibuli pokrájenou na klínky a neoloupané stroužky česneku. Osolte, zakápněte asi 2 lžícemi oleje a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Mezitím na suché pánvi opražte semínka a nasekejte petrželku. Upečenou zeleninu přesuňte do hrnce, stroužky česneku vymáčkněte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a rozmixujte na krém. Polévku můžete naředit trochou vývaru či vody. Ochuťte solí a pepřem a dejte do misek. Každou porci zasypte semínky, petrželkou, zakápněte olejem a podle chuti přidejte chilli (dětem vynechejte).

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D.

Nebo můžete zkusit recept podle videa na hráškovou smetanovou polévku. 

Témata: Recepty, Rodina, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., Vaření, Vaření pro rodinu, jaro, Lžíce, Pepř, Sůl, Večeře, Mouka, Vejce