Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: 5 středomořských polévek, které si zaručeně zamilujete

vas 17. 06. 2024
Patří vaše rodina mezi polévkové typy? Milujete čerstvou zeleninu, mořské plody, olivový olej a vůni bylinek? Pak jsou tyto recepty trefou do černého. Udělejte si s rodinou italský, řecký nebo třeba španělský večer a nebudete litovat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Citronovo-kuřecí polévka (Řecko)

4 porce, příprava: 40 minut

Suroviny

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 šálek kuskusu
  • sůl a pepř
  • hrst nasekané pažitky
  • 100 g sýra feta

Postup: Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem  a vařte asi 15 minut. Poté vmíchejte propláchnutý kuskus a vařte ještě 5 minut. Uvařené kuřecí maso vyjměte a polévku dochuťte solí i pepřem. Maso nakrájejte a vložte zpět. Podávejte s nasekanou pažitkou a rozdrobeným sýrem feta.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D.

VIDEO: Zázračný vývar: Proč je superpotravinou a pomáhá i ke kráse?

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Rodina, suroviny, Itálie, Vaření pro rodinu, Španělsko, polévka, Olivový olej, Pepř, Lžíce, Vývar, Stroužek česneku, Řecko, Sůl, Cibule, Česnek, Francie