Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Jednoduché večeře, na které stačí jen 5 surovin. A skvěle chutnají

vas 3.  2.  2025
Pár ingrediencí, k tomu sůl, pepř, olej a může vzniknout výborné jídlo, které zabere jen chvíli. Ideální pro dny, kdy nezbývá moc času.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Vepřové s mrkví po asijsku

4 porce, příprava: 30 minut

Suroviny: 

  • 500 g vepřové krkovice
  • 500 g mrkve
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 3 lžíce omáčky teriyaki
  • 2 lžíce medu
  • + olej, sůl a pepř

Postup: 

Maso pokrájejte na kousky velké asi 3 x 3 cm, mrkev vydrhněte a pokrájejte na silnější kolečka, cibulky nasekejte na kolečka. V kastrolu se silným dnem nebo velké pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte maso a zprudka ho ze všech stran orestujte, aby se zatáhlo a tučnější části se vypekly. Jakmile maso začne zlátnout, přidejte mrkev. Na prudším plameni vše restujte 10–12 minut. Průběžně míchejte. Přidejte malou naběračku vody, ta pomůže uvolnit přípečky na dně hrnce. Dobře je vařečkou odškrábněte, je v nich spousta chuti. Přimíchejte omáčku teriyaki a med, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Povařte ještě 2–3 minuty, a pokud se sos v kastrolu rychle redukuje, přidejte pár lžic vody, maso a zelenina by měly být obaleny lepkavou omáčkou. Nakonec přidejte nasekané cibulky a podávejte.

Ideální přílohou je rýže, ale asijské vepřové si můžete dát klidně po česku s pečivem, pokud netrváte na bezlepkové verzi.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Nebo si můžete uvařit smažené nudle s kuřecím masem podle videa. 

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Jídelníček, jídlo, Vaření, suroviny, Vaření pro rodinu, vůně, omáčka, Pánev, Sůl, Maso, Česká republika, Večeře, Lžíce, ČTVRTEK, Mrkev, Časopis, Olej, Pepř