Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Krkonošské speciality. Škubánky, kyselo, houbový kuba, sejkory a vyběhlík

vas 20.  1.  2025
V jednoduchosti je krása. I ze skromných zdrojů lze vyčarovat poctivá jídla, po kterých se dělají boule za ušima celé rodině. Inspirujte se tradičními recepty krkonošských hospodyní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Škubánky 

4 porce, příprava: 50 minut

Suroviny: 

  • 1 kg brambor typu C
  • sůl
  • 200 g hrubé mouky + na zaprášení
  • 80 g sádla
  • 40 g máku
  • 30 g moučkového cukru
  • 100 g másla

Postup: 


Oloupané nakrájené brambory uvařte v jemně osolené vodě doměkka, slijte a vodu nevylévejte. Zaprašte moukou, zalijte asi 200 ml scezené vody, přiklopte a nechte asi 15 minut odstát. Vodu, která se nevsákla, slijte. Z brambor a mouky propracujte vláčné pevné těsto. Rozehřejte sádlo, lžící vykrajujte škubánky, namáčejte je v sádle a klaďte na talíře. Posypte mákem, cukrem a zalijte rozpuštěným máslem.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

Témata: Recepty, Vaření, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření pro rodinu, suroviny, Cukr, dezert, oběd, Mouka, Sůl, Vejce, Brambory, Kyselo, Máslo, Pepř, Kmín, ČTVRTEK