Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Lehké jarní večeře plné zeleniny, které uvaříte do půl hodiny

vas 7.  4.  2025
Hromada čerstvé zeleniny s čerstvým sýrem, luštěninou či rybou dá tělu s prvními teplými paprsky vše, po čem touží a co potřebuje. A navíc půjdete na kutě zlehka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Quinoa salát s uzeným lososem

4 porce, příprava: 25 minut

Suroviny: 

  • 300 g quinoy
  • 2 svazky ředkviček
  • 4 baby okurky
  • semínka z 1 granátového jablka
  • 2 hrsti kopru
  • 300 g uzeného lososa


ZÁLIVKA

  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky medu
  •  sůl a pepř

Postup: 

Quinou několikrát důkladně propláchněte a v osolené vodě ji uvařte doměkka, asi 15 minut. Sceďte ji a nechte okapat. V misce metličkou důkladně promíchejte suroviny na zálivku. Quinou dejte do mísy, přidejte na plátky nakrájené ředkvičky, podélně rozkrojené baby okurky a semínka z granátového jablka. Kopr nasekejte nadrobno a společně se zálivkou zlehka vmíchejte do salátu. Přidejte nakrájené kousky lososa a podávejte.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

VIDEO: Jakou zálivku volit na ledový salát?

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Jídelníček, Vaření pro rodinu, suroviny, vůně, Ředkvička, Časopis, Ryba, Cibulka, Pánev, Okurka, Zelenina, Lžíce, Večeře, Pátek, Sůl