Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Letní večeře plné zeleniny. Vyzkoušejte pizzu z lilku nebo výtečné farfalle

Darina Křivánková vas 8.  7.  2024
Lilky, cukety, rajčata… K nim lehké sýry, ryby, bylinky a svěžest citronu. Letní večeře si žádají lehkost a dávají prostor kreativitě. A pochutná si celá rodina.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Frittata s pečeným lilkem

4 porce, příprava 30 minut

Suroviny: 

  • 1 střední lilek
  • olivový olej
  • 500 g menších brambor uvařených ve slupce
  • 1 cibule
  • 2 červené papriky
  • 8 vajec
  • 100 g sýru feta
  • 2 jarní cibulky
  • sůl a pepř

Postup: Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Očistěte zbylou zeleninu. Brambory pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, papriku na kousky. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpalte asi 2 lžíce oleje, orestujte papriky s cibulí, asi 4 minuty, přidejte brambory a restujte,  dokud nezačnou zlátnout, vše osolte a opepřete. V misce vidličkou rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a vlijte do pánve. Na středním plameni nechte vejce lehce ztuhnout. Do polotuhých vajec zatlačte pečené kusy lilku a dejte asi na 5 minut dopéct do trouby pod gril. Podávejte s nadrobenou fetou a nasekanou jarní cibulkou

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

VIDEO:  Jak vaří Margit Slimáková? Tady jsou 2 její tipy na superrychlá jídla

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., Vaření, suroviny, Vaření pro rodinu, Večeře, Sůl, Margit Slimáková, Citron, Zelenina, Pánev, Surovina, Olivový olej, Lilek, Rajče, Pepř, Cuketa

Video