Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Netradiční recepty na večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut

vas 23.  9.  2024
Zelenina k večeři je tou správnou volbou. Ať už rozmixovaná v polévce, pečená, čerstvá, s rybou nebo s poctivým kusem masa. A nezapomeňte jídlo hezky naservírovat, protože celá rodina nejprve "jí očima".

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem

4 porce, příprava: 30 minut

Suroviny:

  • 4 ks batáty
  • 1 ks červené zelí
  • 400 g cizrna sterilovaná
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • 3 hrst kadeřávek
  • citron k podávání
  • sůl

Zálivka

  • 1 lžíce pasta tahini
  • 150 g bílý jogurt
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř mletý

Postup:  Batáty dobře omyjte a podélně nakrájejte na měsíčky, zelí nakrouhejte na nudličky, vše rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zelí by mělo být v tenké vrstvě, aby se dobře propeklo, ale nepřipálilo. Cizrnu slijte, propláchněte a přidejte na plech. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem. Na cizrnu nasypte kari, promíchejte, aby se dobře obalila. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku a spařte vroucí vodou. Propláchněte studenou, osušte a osolte. Pastu tahini v misce nařeďte trochou vody a umíchejte na kašovitou konzistenci. Přidejte jogurt, citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem. Na talíře či do misek rozdělte pečené batáty, zelí i cizrnu a přidejte kadeřávek. Podávejte se zálivkou z tahini s kousky citronu na zakápnutí.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D.

Nebo si můžete uvařit podzimní klasiku -  rychlou dýňovou polévku - podle videa. 

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Vaření, vůně, Vaření pro rodinu, suroviny