Maminka.czRecepty

Od pondělí do pátku: Rychlé prázdninové večeře pro celou rodinu

vas 12.  8.  2024
Bramborový salát a cuketové placky jsou typická chalupářská jídla. Losos teriyaki či gazpacho vás zase přenesou do cizích krajů, i když jste stále „jen“ na chalupě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

PONDĚLÍ: Gazpacho

4 porce, příprava 15 minut

  • 2 světle zelené špičaté papriky
  • 1 menší bílá cibule
  • ½ salátové okurky
  • 800 g rajčat (můžete použít různé druhy)
  • 1 hrst bazalkových listů
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno, použijete ho na dokončení. Zeleninu dobře rozmixujte. Přidejte pár bazalkových listů, dochuťte solí a pepřem a opět promixujte. Záleží na vás, jestli chcete polévku jemnější nebo s výraznější texturou. Na jednotlivé porce pak přidejte trochu nadrobno pokrájené zeleniny, pár lístků bazalky, několik kapek olivového oleje a podle chuti sůl a pepř.

Klepněte pro větší obrázek

Recept: Darina Křivánková, časopis F.O.O.D. 

VIDEO: Dva rychlé recepty na letní stůl podle Margit Slimákové

Témata: Recepty, Rodina, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., Vaření, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, suroviny, oběd, Večeře, Gazpacho, Pepř, Sůl, Pánev, Olivový olej, Rajče, Lžíce, MARGIT, Zelenina, Okurka, Darina Křivánková